Düzce Belediyesi’nin halka daha kaliteli ve hızlı toplu ulaşım hizmeti verilmesi amacıyla 2 yıl önce devreye soktuğu yeni sistemin eziyete dönüştüğünü savunan CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, kullanılmayan büyük otobüslerin neden yeniden devreye alınmadığını yerinde sorgulamıştı.

Cemşit: Milli servet heba ediliyor

Düzce Belediyesi araç parkında bulunan ve kullanım dışı olan otobüsleri inceleyen Cemşit, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Dr. Faruk Özlü ve yönetimini başarısızlıkla eleştirdi,  “Çürümeye terkedilmiş bu otobüslerin hali içimizi sızlattı” sözleriyle de milli servetin heba edildiğini savundu.

"Uğraştırmadan Ulaştırıyoruz" sloganıyla uygulamaya koyulan ulaşım master planını ‘Başarısız’ olarak niteleyen Cemşit, Özlü’den “Çürümeye terkedilmiş bu otobüsler neden parkta atıl bir şekilde yatmaktadır?” sorusuna cevap istedi.

Belediye: Otobüsler hurda

Cemşit’in açıklamalarına Düzce Belediyesi’nden açıklama geldi. Cemşit’in önünde poz verdiği otobüslerin hurdaya çıktığı vurgulanırken, “Söz konusu açıklamaya konu olan otobüsler, ‘ekonomik kullanım ömrünü tamamlamış, hurdaya çıkmış oldukları için’ hizmet dışı bırakılmıştır. Ağırlıklı olarak TCV adı verilen otobüslerin yer aldığı bu satış için Belediyemizce iki defa ihaleye çıkılmıştır.” denildi.

Üçüncü ihale mayısta

Şimdiye 2 kez ihale yapıldığı 3 otobüsün satışının yapıldığı belirtilirken, süreçle ilgili “Birinci ihale 27 Temmuz 2021 tarihinde yapılmıştır. 28 adedi TCV, 10 adedi dizel olmak üzere toplam 38 adet otobüs için teklif veren firma satışa esas bedeli Belediyemize yatıramadığı için 240.000 TL tutarındaki teminat mektubu nakde çevrilerek ihalesi iptal edilmiştir. İkinci İhale 21 Ekim 2021 tarihlerinde yapılmış, ancak 3 adet otobüs için teklif gelmiş ve söz konusu 3 adet otobüsün satışı gerçekleştirilmiştir. Üçüncü ihale Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecektir.” bilgileri paylaşıldı.

‘Sığ siyasete itibar etmeyin’

CHP İl Başkanı Cemşit’in belediyenin garajındaki hurda araçlarla verdiği pozlar ve ithamları ‘sığ siyaset olarak nitelendirilerek, “Sayın Semih Cemşit’in açıklaması ‘bilgiden yoksun’, ‘kamuoyunu yanıltıcı’, ‘siyasi rant devşirme amacına matuf’, ‘sığ siyaset’ geleneğinin yeni bir örneği olarak değerlendirilmektedir. Bu tür ‘sığ söylemlere’ Düzceli kardeşlerimizin itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.” ifadeleriyle Düzceliler’e ‘itibar etmeyin’ denildi.