Yaşanan depremde ağır hasarlı olan bina ve yapıların hasar tespit çalışmalarını sürüyor. İncelemeye giden ekipler hasar tespit raporlarını oluştururken, vatandaşlarında bu raporlara itiraz etme hakkı bulunuyor. Ağır hasar alan evlere az hasarlı raporunun verilmesine Düzceli vatandaşlardan tepki çok fazla.

Düzce’de yaşanan 12 Kasım ve 17 Ağustos depremlerinde de hasar alan evlere yetkili kişilerin az hasarlı raporu vermesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bunun üzerine Düzceli vatandaşların hasar tespit raporlarına itiraz etmesine ilişkin hala bir geri dönüş sağlanmıyor.

Öncü Haber WhatsApp ihbar hattımıza mağdur olan vatandaşlardan gelen şikayetler her geçen gün artarken yetkililerin bir an önce gereğinin yapılmasını talep ediyorlar.

Bize ulaşan şikayetlerden biri de Şerefiye Mahallesinde oturan İbrahim Acar şu ifadelere yer verdi:

“Şerefiye Mahallesi, Ümit sokak Kasapoğlu apartmanında oturuyorum. Oturduğum bina daha önce ki depremleri de gördü, eski bir bina. Oturduğum bina resmen şu an yan duruyor. Oturmaya korkuyoruz artık evde.

1 hafta önce hasar tespit için ekipler geldi fakat bina için az hasarlı raporu verildi. Zaten fazla da ilgilenmediler. Bodrum katta ki kolonlara kendileri de korktuğu için sanırım inip bakamadılar bile çünkü kolonların hali çok kötü. İki tane fotoğraf çektiler biraz duvarlara tık tık vurdular ve az hasarlı dediler. Ben artık hiçbir şey diyemiyorum. Gereği neyse lütfen bir an önce yapılsın.”

Editör- Nalan Tayyar