İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi'nin mali tedbirler kapsamında  yeniden düzenleme yaparak, tasarruf sağlamayı planladığı ulaşım ağı düzenlemeleri ile ilgili, Düzceliler'in biraz sabırlı olmasını istedi.

"Zarar etmesinin önüne geçilmesi elzemdir"

İl Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi'nin en önemli hizmet kollarından birisinin ulaşım olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hizmet olmasının da ötesinde fayda maliyet analizi çerçevesinde değerlendirilmesi gereken ve ekonomik manada zarar etmesinin önüne geçilmesi elzem olan ulaşım ile ilgili, Düzce Belediyesi bir master plan hazırlamış, bilimsel yöntemler izleyerek hem maddi anlamda hem de verimlilik çerçevesinde çözüm arayışı içerisinde olduğunu belirtmiştir. Konuyla ilgili çalışma geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulmaya başlanmış ve bir çok kesimden tepki çekmiştir."


 

"Belediye ağır ekonomik bedellerle karşı karşıya kalıyor"

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ulaşımla alakalı hiçbir sorun kalmayacağının yetkililerce ısrarla vurgulandığını belirten Er, "Özellikle ara saatlerde yolcu sayısının çok düşük olması paralelinde belediyenin ağır ekonomik bedellerle karşı karşıya kalması, bilimsel çalışmalarla oluşturulan yeni sistemin sağlıklı sonuç verip vermeyeceğini görmek için biraz zaman tanınmasını gerekli kılmaktadır. Ana hatlardaki araç sayısının arttırılarak, iç bölgelere çok fazla otobüs sokmadan Düzce’ye ulaşımı daha hızlı hale getirmenin mümkün olacağı üzerine vurgu yapılan ilgili çalışma ile alakalı bizler de gerek yolcu sayısı ve kapasitesi çerçevesinde oluşturulacak hat optimizasyonu ile varılacak sonuçları dikkatle takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.



"Kazananın Düzce ve Düzceliler olmasını istiyoruz"

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er açıklamasında son olarak şunları kaydetti:

"Her sabit uygulamada yapılan bu tip köklü değişiklikler gibi, Düzce Belediyesi'nin toplu taşıma ile alakalı değişiklikler ve yeniden yapılandırmaları da ilk dönemlerde elbette, istenmese de, bazı aksaklıklar ve memnuniyetsizlikler oluşturacaktır. Fakat çalışmanın istatistiki veriler çerçevesinde yapılıyor olması ve sonuçta gerek belediyenin gerekese de vatandaşların memnun olacağı yeni bir sisteme kavuşulacağı ile alakalı yapılan açıklamalar paralelinde bizler de vatandaşlarımızdan bu yeni süreç ve sistemle alakalı biraz sabır, biraz da belediyeye ve konuyla ilgili çalışanlara anlayış göstermelerini rica ediyoruz. İYİ Parti olarak vatandaştan istenilen süreci ve sonrasındaki olumlu olumsuz sonuçları dikkatle takip edeceğimizi tekrar vurguluyoruz. Neticede kazananın Düzce ve Düzceliler olmasını istiyor ve bu doğrultuda çalışıyor ve çalışanlara destek veriyoruz"

Haber: C. ÜSTÜNER