Ramazan ayı boyunca devlet adamlığını göstererek vatandaşın sofrasına konuk olarak aynı yemeğe kaşık sallayan Düzce Valisi Cevdet Atay, yayımladığı mesajla Düzceliler’in Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Atay aynı zamanda bayramın huzur ve güven içinde geçmesi için de uyarılarda bulundu.

Düzceliler’e ‘Değerli kardeşlerim’ diyerek seslendi

Vali Atay mesajında, “Aziz Düzceliler, değerli kardeşlerim, huzur ve mutluluğun, dostluğun, sevginin, saygının, barışın ve hoşgörünün güçlenmesine vesile olan, insanı insan yapan değerlerin yaşanmasına ve paylaşılmasına imkânı sunan Ramazan Bayramı münasebetiyle, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yolculuklarda uyardı

Vatandaşları bayram yolculuklarında olumsuzluk yaşamamaları adına uyaran Vali Atay, “İlimiz Ankara-İstanbul gibi iki büyük metropol şehrin ortasında ve yine birçok şehrin yol güzergâhında bulunması hasebiyle bayramlaşma için yola çıkacak sürücülerimizin uykusuz yola çıkmamalarını, hız sınırlarına uymalarını ve tedbirli olmalarını özellikle rica ediyorum. Bayramınız kemerli olsun.” sözleriyle emniyet kemerinin hayati önemine dikkat çekti.

‘Hijyenimize dikkat edelim’

25 ayın geride kaldığı COVİD-19 salgınında toplumsal tedbirler dönemi geride kalsa da kişisel tedbirler döneminin devam ettiğini hatırlatarak Düzceliler’e bu konuda da, “Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını için alınan tedbirler gevşetilmiş olsa da kişisel hijyenimize dikkat edelim. Kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınalım.” sözleriyle seslendi.

Atay mesajını şu şekilde noktaladı: “Kıymetli hemşehrilerim Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere Düzceli hemşehrilerim ve tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, esenlik ve refah getirmesi temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”