İYİ PARTİ BELEDİYENİN HER İCRAATINA MUHALEFET

İYİ Parti, Düzce Belediyesi’nin neredeyse her icraatını eleştiri süzgecinden geçirmeye devam ediyor. Bu kez Düzce Belediyesi’nin 7 Ocak Perşembe günü gerçekleştirdiği akıllı bisiklet ve scooter ihalesini önce mecliste sorgulayan İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı, sorularına cevap alamadığını öne sürerek, bu kez basın açıklamasıyla konuyu irdeledi. Açıklamada kaygıların giderilmesi amacıyla şu sorulara yanıt arandı:   

1- İstanbul Caddesi üzerinde 12 adet büfe İzmirli bir firmaya ihale yolu ile verilmiş midir?

2- Bu ihale ne zaman yapılmıştır ve büfe kiralanması olarak mı yapılmıştır?

3- Kamuoyunda konuşulduğu üzere, 12 adet büfenin verilmesi,  akıllı bisiklet ve scooter çalıştırma hakkı verilmesi ihalesinin şartnamesinde mi yer alıyor?

BAŞKAN ÖZLÜ ÖNCÜ HABER’E KONUŞTU

Bu soruların muhatabı olan Düzce Belediyesi’nden Öncü Haber’e özel açıklama en yetkili ağızdan geldi. Düzceliler’in ihale ile ilgili akıllarında tek bir soru işareti bile kalmasını istemeyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, gerekli belge ve bilgiye belediyeden rahatlıkla ulaşabilecek olan İYİ Parti’nin ihale üzerinden karalama siyaseti yapmaya çalıştığını vurguladı.

“MAKSATLI AÇIKLAMALAR MEMLEKETE FAYDA DEĞİL ZARAR SAĞLAR”

Daha güzel bir Düzce için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Özlü, bu tür maksatlı açıklamaların memlekete fayda değil zarar sağlayacağına dikkat çekti.

Düzce Belediyesi’nin her icraatının altında bir şey aramayı ve eleştirmeyi görev addeden odakların vatandaşları yanlış düşünmeye sevk etmesini eleştiren Özlü, söz konusu ihalenin detaylarını madde madde şöyle aktardı:

“DÜZCE BELEDİYESİ’NE BİR KURUŞ MALİYETİ BULUNMUYOR”

1. Söz konusu ihale şartnamesi 300 adet bisiklet, 200 adet scooter ve belediye tarafından yerleri belirlenecek 7 adet Vitamin Büfe’den oluşmaktadır. Bu yönüyle ihale bir bütünlük arz etmektedir.

2. Söz konusu yatırımı ve işletmesini yapacak firma 10 yıl süre ile cirosunun yüzde 5'i kadar bir meblağı her yıl Düzce Belediyesi’ne ödeyecektir. Bunun neresi yanlış?

3. Proje ile Düzceli kardeşlerimize bir taraftan büyük şehirlerde yaşayanların sahip olduğu bisiklet ve scooter kullanma imkanı sunulurken, aynı zamanda belediyemize de gelir getirilmesi hedeflenmiştir. Bunun neresi eksik?

4. Bu yatırımın Düzce Belediyesi’ne bir kuruş maliyeti bulunmamaktadır. Ne kadar güzel?

“ZİHİNLERİ KİRLİ BİR KISIM ÇIKAR ÇEVRELERİNE İTİBAR EDİLMEMELİ”

“Düzce Belediyesi Düzce halkının çıkarlarını sonuna kadar korumaya kararlıdır.” vurgusu yapan Başkan Özlü,  “Zihinleri kirli bir kısım çıkar çevrelerinin tezviratlarına itibar edilmemesini rica ediyorum. Söz konusu yatırım Düzceli kardeşlerime hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.