Son 35 yılın en soğuk Mart ayını yaşayan Düzce’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve dün gece saatlerinden itibaren kuvvetini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gece saatlerinden itibaren kuvvetini arttıran kar yağışı nedeniyle Düzce genelinde 153 köy yolu ulaşıma kapandı. Gece saatlerinden itibaren kapalı köy yollarını açmak için 172 personel ve 72 araçla çalışmalarını sürdüren Düzce İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 14 köy yolunu yeniden ulaşıma açarken, kalan 139 köy yolunu açmak için ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Düzce’de şu anda kadar, merkezde 11, Akçakoca’da 22, Çilimli’de 7, Cumayeri’nde 10, Gölyaka’da 21, Gümüşova’da 9, Kaynaşlı’da 20, Yığılca ilçesinde ise 39 kapalı köy yolu bulunuyor. Kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri öncelliği, cenaze ve acil hasta bulunan köylere veriyor.

Karayolları küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor

Düzce’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Kara Yolları ekipleri de, başta TEM Otoyolu Düzce Kesimi ve D-100 Karayolu Bolu Dağı Geçidi olmak üzere, D-655 Akaçkoca Karayolu, Akçakoca - Ereğli Karayolu ile Akçakoca - Karasu Karayolu üzerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Belediyesi Ana arterleri açık tutuyor…

Gece saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmalarına devam eden Düzce Belediyesi ekipleri de, özellikle ana arterler de kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.