Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Pazartesi – Çarşamba ve Cuma günleri kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programında birbirinden farklı konu ve yorumlarıyla Düzce’nin gündemini belirlemeye devam ediyor. Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş kitlelere ulaşan “Yorumlu-Yorum” programının son bölümünde Ünsal, Düzce’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri, izleyenleri ve dinleyenleri ile paylaştı.

“Mahalle yanıyor, bunlar saç tarıyor”

Düzce’den kazanan bazı eşrafların yaşanan depremi ve bu kentin insanlarını umursamadığını kaydeden Ünsal, “Şimdi bir eşraf takımı vardı. Eşraf belirleyen bir eşraf takımı vardı. Bir eşraflar vardı. İsim vermiyorum. Eşraf Florida’da, Amerika’nın güney doğu eyaletlerinin biriminin Miami kentinde konutu var. Bu eşraf yemeklerine katılan arkadaşlardan birinin. İstanbul üzerinden uçakla intikal ettiler. Depremden sonra bu yolcu gemisinin daha büyüğü böyle kruvaziyer gemisi ile Karayipler ve domuzlar körfezinden, Hindistan cevizine rom keyfi karıştırarak süren, bir eşraftan bahsediyorum. Bak bunlar eşraf oldu. Hani mahalle yanarken, birileri saç tararmış ya. Düzce yıkılmış, Düzce’de bir acı var, Düzce’de bir keder var. Bu Düzce’nin içinden çıktı bu eşraflar, anılan bilinen zevat, Florida’da Hindistan cevizli rom içiyor. Nasıl bir tarif edemiyorum, ama bu yolcu gezi gemileri diyelim artık biz ona. Bu gemilerde saçlarını taramaya devam ediyorlar. Bunlarda eşraf böyle eşraf olur mu? Böyle eşraf mı olur? Mahalle yanıyor, bunlar saç tarıyor. Bunlar 4-5 kişi bu eşraf takımı. Ne hallere geldik ya?  Ne hallere geldik? Toplumda anılan, bilenen yetki verilen, etki verilen insanlar, ne yetkiyi, etkiyi, makamı veren insanları anladı, ne bu millete hizmet davasını anladı. Yazıklar olsun şu iradeleri kullanıp da, bu millete bu Düzceli’ye bu hassasiyeti göstermeyenlere yazıklar olsun” diye konuştu.

“Bu toplumu farklı görüp, bu insanları sınıflandıranlara da yazıklar olsun”

“O toplantılarda, o yemeklerde eşraf mıdır?  Nasıl izahlandırılabilir? O Amerika’dan, o sefaya gittiği bu günlerde de, onlara da yazıklar olsun.” diyen Ünsal, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Düzce’yi farklı bir toplum görüp, burayı farklı bir toplum görüp, bunlara bu şekilde sınıflandırılanlara da yazıklar olsun. Başka diyecek bir şey yok. Bu memlekette yangın var. Bu eşraf denilen bu coğrafyada zenginleşen, fırsattan eşraf denilen zevatın, gerek Vali gerek Belediye Başkanlarında, bizim buradaki ekstra zekâtımız çıktı öşürümüz çıktı. Anlamıyorsanız bu dilden, bu size yabancı geliyorsa, bu size çağ dışı geliyorsa öşür ve zekat işi, insanisiniz ya; hümanistsiniz ya siz. Bu değerler üzerinden, bu memlekete ne yapılabilir diye.  Bir derdiniz yok, kruvaziyer gemilerinde keyfinizi çıkarın. Sefanız olsun be sefanız olsun.”

HABER: Savaş ARI