Düzce’nin en işlek noktaları olan Cedidiye Meydanı ve İstanbul Caddesi’nin yeni ve modern bir görünüme kavuşması harekete geçen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Şehrin kalbinde büyük dönüşüm’ sloganıyla projeler için düğmeye bastı.

Dün gece çalışma ekibiyle birlikte saha inen Başkan Özlü, Cedidiye Meydanı ve İstanbul Caddesi’nde incelemelerde bulunarak projelerde gelinen nokta ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Özlü, “Şehrimizi güzel kılacak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cedidiye Meydanı, İstanbul Caddesi ve Millet Bahçesinin de yer aldığı kent estetiği projemiz şehrin kalbinde bir çiçek gibi açacak. Ekiplerimiz hazırlıklarını tamamladıkları anda projeye başlayacağız. 24 saat esasına göre çalışarak kısa süre içinde hemşehrilerimizin hizmetine açacağız” açıklaması yaptı.

İSTANBU CADDESİ YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

İstanbul Caddesi’nde uygulanacak olan ‘Kent Estetiği Projesi’, Anıt Park’tan başlayarak Cedidiye Meydanı’na kadar uygulanacak. Servis araçları haricindeki araçlara trafiğe kapatılacak olan caddenin zemini Düzce Belediyesi tarafından üretilecek olan doğal taşlarla döşenecek, cadde boyunca dikilecek olan ağaçlarla cadde yeşillendirilecek. Bu alanda bulunan binalara da cephe giydirmesi uygulanarak yeni bir görünüm kazandırılacak.

Başkan Özlü’nün daha önce, “Koronavirüs bittiği zaman eşinizi dostunuzu alıp Anıt Park’ın oradan başlayıp Cedidiye Meydanı’na kadar bir ileri bir geri yürüyeceksiniz” dediği projenin yapımına bu yıl içerisinde başlanacak ve çalışmalar 6 ay içerisinde tamamlanacak.

CEDİDİYE MEYDAN PROJESİYLE BİRLİKTE CAMİ DE RESTORE EDİLECEK

Cedidiye Meydan Projesi’yle de alanda bulunan dükkânların yerine cami dokusuna uygun işyerleri yapılacak. Meydana doğal taşlar döşenecek ve yeşillendirme çalışması yürütülecek. Cedidiye Camii de proje kapsamında restore edilecek. Camiinin minarelerinin 12 Kasım Düzce Depremi’nde yıkılan minarelerinin yerine teneke malzemeden yapılan minareler de kaldırılarak aslına döndürülecek.

Gelinen aşamada dükkân sahiplerinin tümüyle anlaşma sağlandı. 60 gün içinde tamamlanacak olan tebligat işlemlerinin ardından projenin yapımına başlanacak. İnşaatın ise 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN