İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin Hacı Ahmetler Köyü ile Beyköy beldesinde bulunan birinci sınıf verimli tarım arazilerini de kapsayacak şekilde yaklaşık iki buçuk kat ekleyerek genişletilmesi planı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Er, konu ile ilgili  “Konuya taraf olan kesimlere organize sanayinin büyütülmesinin “ geçerli “ sebepleri açık ve şeffaf bir biçimde aktarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“SANAYİ ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Düzce’ye her anlamda katma değer sağlayan işletmelerin sayılarının artmasının tüm Düzcelilerin hedefi olduğunu belirten Er, “1. Organize Sanayinin büyütülmesi ile alakalı çalışmaların yapıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Sanayi, özellikle de istihdama yönelik işletmeler, hepimizin göz bebeği Düzcemizin önemli değerleridir. Özellikle kente her manada katma değer sağlayan işletmelerin sayılarının artması hepimizin hedefidir” dedi.

“DÜZCE’NİN MENFAATLERİNE GÖRE HAREKET EDİLMELİ”

Er burada bir parantez açarak bu noktada siyasi hesaplardan uzak bir şekilde Düzce’nin menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edilmesinin doğru olacağının altını çizdi. Sanayinin genişletilmesi noktasında ortak akıl ve kamuoyunu bilgilendirme çağrısı yapan Er sözlerine şöyle devam etti:

“HERKESLE KONUŞUN, GEÇERLİ SEBEPLERİ AÇIKLAYIN”

“İlgili sanayinin büyütülmesi esnasında, birinci derece tarım arazilerinin varlığı, yerleşik köy ve çevre halkının kanaatleri, alternatif sanayi alanlarının da mevcudiyeti ortak bir akıl ile değerlendirilmeli, basın üzerinden öncelikli bir algının kamuoyuna verilmesinden ziyade konuya taraf olan kesimlere organize sanayinin büyütülmesinin ‘geçerli’ sebepleri açık ve şeffaf bir biçimde aktarılmalıdır. 

SİYASİ HESAPARDAN UZAK ‘ORTAK AKIL’ VURGUSU

Ortak akıl, konunun hızlı ve verimli şekilde sonuca ulaşması için tek yoldur. Konunun muhataplarının da ortak akıl çerçevesinde, siyasi hesaplardan uzak Düzcemizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmelerini umut ediyoruz”

HABER: Mehmet GÜNESEN