Düzce’nin eskimiş su altyapısının tümden değiştirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken Hamidiye Mahallesi sakinleri bu pazar günü susuz bir sabaha uyandı.

0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan vatandaşlar “Hamidiye’de Sabah 8’den bu yana su yok. 185’i aradık saat 1’de geleceğini söylediler. Saat 2 oldu. Aradık tekrar. Ne zaman geleceği belirsiz cevabini aldık. Son birkaç aydır bu kaçıncı kesinti? Ne bir planlama var, ne de bir bilgilendirme… Nasıl bir belediyecilik şaşıyorum.” sözleriyle kendilerini susuz bırakan plansız kesintilerden şikâyetçi oldu.

‘Kesintiye D-655’teki çalışma neden oldu’

Öncü Haber, konuyla ilgili bilgi almak için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye ulaştı. Başkan Özlü, D-655 karayolunda yapılan çalışmada ana şebeke hattında su patlağı oluştuğunu ve kısa sürede müdahale edilerek saat 14.00 sıralarında mahalleye su verilmeye başlandığı bilgisini paylaştı.

‘680 milyon TL buldum, yer teslimi 17 Aralık’ta’

19802li yılların ortalarından bu yana Düzce su altyapısı için hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Başkan Özlü, “Düzce su şebekesi çok eski. Her gün bir yerden patlıyor. Selahattin Olcar döneminden beri hiçbir ciddi yatırım ve çalışma yapılmamış. Ben bu sebeple iki tane regülatör, asbestli ana isale hattı borularının değişimi ve arıtma dahil, 100 bin m3’lük bir depo yapımı ile bütün su şebekesinin değişimi projelerini gecen iki yıl içinde bitirdim. Toplam 680 milyon TL tutan parasını buldum. 17 Aralık’ta müteahhit firmaya yer teslimi yapıyoruz.” diyerek altyapının tümden yenilenerek su probleminin tarihe karışacağı projedeki son durumla ilgili de bilgi verdi.

‘Patlayan boruları bana değil önceki başkanlara sorun’

Son dönemde Düzce gündemini meşgul eden bir kavşağın isminin ne olduğu ile ilgili konu yerine Düzce’nin asıl problemlerinin konuşulması gerektiğini de belirten Özlü, “Patlayan su borularını bana değil, benden önceki başkanlara sormalısınız. Sorun neden yapmamışlar. Düzce’nin asıl sorunu bir kavşağın adının ne olacağı değil, eskimiş zarar eden toplu taşıma araçları, vahşi çöp depolama sahaları ve içme suyu gibi konulardır. Düzce bu konuları konuşmalı.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN