1999 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından yaralarını hızlıca sarabilmesi için il statüsüne kavuşturulan Düzce aradan geçen sürede hızla büyüdü. Doğası, tarımı ve gelişen sanayisiyle bir çekim bölgesi haline gelen Türkiye’nin en genç ili Düzce’nin nüfusu Aralık 2021 itibariyle 400 bin 976’ya ulaştı. Düzce kilometrekare başına düşen nüfusa göre nüfusu en yoğun 15. kent oldu.

‘Düzce’nin geleceği parlak’

Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yıldız Altınkoç, göç alan bir bölge olan Düzce’nin nüfusunun veriler ışığında artmaya devam edeceğini söyledi. Altınkoç, “Lokasyon olarak Düzce çok anlamlı bir yerde. Ankara ve İstanbul’un tam ortasında. Endüstriyel anlamda da gelişmeye müsait. Doğası ve yerleşim alanı çok fazla olan bir yer. Onun için Düzce’nin geleceğini ben parlak görüyorum. Gelecekte de nüfusunun artma eğilimli olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

İlki Düzce’de açılmıştı

Altınkoç ayrıca, ilki Düzce’de açılan ve şu anda Düzce Üniversitesi ile birlikte 2 üniversitede daha bulunan Nüfus ve Vatandaşlık bölümünün kanun ve mevzuata hakim personelin yetişmesiyle ülke çapında verilen nüfus hizmetlerinin daha kaliteli hale geleceğini söyledi.

Nitelikli personel yetiştiriliyor

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda akademik sürece katkı sunduklarını ifade eden Altınkoç, “Mevzuata dair atladığımız hemen hemen hiçbir şey yok. Tüm kaynakları inceleyerek bir hazırlık yapıp gidiyoruz. Çocuklara müdürlüğümüzde uygulamalı çalışmalarımız da oluyor. Dolayısıyla staj görecekler. Ücret karşılığı staj görecekler. En büyük artı bu. Ben bizim kurumumuz adına çok ciddi ve nitelikli personel yetiştirildiğini düşünüyorum.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN