Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2021 yılında kronik problemlerin çözülmesi ve aynı zamanda da yeni bir görünüm kazanması adına hazırlanan projelere dikkat çekerek, ‘Düzce’nin kaderi değişecek’ sloganıyla çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Başkan Özlü, “Düzce’nin gerdanlığı” olarak nitelendirilen ve yıllardır ihmal edilen Asar Deresi’nin Düzce’ye yakışır bir görünüme kavuşturulması için düğmeye bastı.

“AK Proje” adı verilen Asar-Karaca Deresi Projesi’nin ilk etabı olan Asar Deresi Entegre Projesi ile Düzce şehir merkezinden geçen ve şehri ikiye bölen Asar Deresi’nin çevresinde ve dere yatağında düzenleme yapılarak doğal güzelliklerin ön plana çıkartılacak.

4 bin 8 metrelik alanda uygulanacak projeyle kente yeni sosyal yaşam alanları, spor alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları, yaya ve bisiklet yolları kazandırılacak.

Hafta sonu mesaisinde projenin uygulanacağı alanda inceleme yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çalışmaları yürüten ekipten bilgiler aldı. Başkan Özlü, incelemenin ardından yaptığı açıklamada ise; “Asar Deresi rekreasyon projesi ile birlikte Düzce'mizin doğasının ve güzelliğinin ön plana çıkarılma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hemşehrilerimize ve şehrimize gelen misafirlerimize doğal güzelliğiyle etkileyen bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.” açıklaması yaptı.

PROJE YARIŞMASINI PANDEMİ VURDU

Düzce Belediyesi, 2020 yılı başında Asar Deresi’nin, Düzce’nin sembol güzelliklerinden olması uygulanacak projenin belirlenmesi için Ulusal Proje Yarışması ilanına çıktı. Ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle katılım sınırlı sayıda oldu. İnşa ve düzenleme çalışmalarına bir an önce başlanması için Düzce Belediyesi’nin yeni bir yol izleyeceği öğrenildi. Öte yandan proje çalışmaların bir an önce tamamlanarak en kısa sürede sahada çalışmaların başlanması hedefleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN