Küresel çapta bir kriz olarak varlığını devam ettiren koronavirüs salgınını Düzce’deki yayılışı devam ediyor. Önceki hafta haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısında yaşanan artışta rekor kırarak Türkiye birincisi olan Düzce’de bu oran azalsa da virüsün il genelindeki yayılımını sürdürüyor.

Pandemi acil servislerinin önünden test yaptırmak için sıra bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyruğun eksik olmadığı Düzce’de 26 Nisan günü 244 vatandaşın daha testi pozitif çıktı. Tespit edilen bu vakalarla birlikte Düzce’de salgına yakalananların sayısı 36 bin 686’ya ulaştı. Düzce il genelinde aktif olarak evlerinde veya sağlık kuruluşlarında tedavileri süren aktif vaka sayısı ise 2 bin 643 oldu.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısıysa dün itibariyle 160’a çıktı.  33 bin 883 vatandaş ise gördükleri tedavinin ardından hastalığı yenerek sağlığına kavuştu.

Öte yandan vaka sayısındaki artışın yoğun bakıma olan yansıması dün de kendisini hissettirdi. Durumu ağırlaşan 4 hastanın daha yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alınmasıyla, yoğun bakışma tedavi görenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Öte yandan entübe edilen hasta sayısıysa 14’e ulaştı.

29 Nisan akşamı başlayacak olan 17 günlük tam kapanma öncesinde Düzce Merkez sokaklarındaki kalabalık bayram arefelerini hatırlatır düzeyde seyrederken bu durumun salgındaki yayılımı olumsuz etkilemesinden korkuluyor.

Yetkililer başta maske, mesafe ve temizlik olmak üzere salgınla mücadele kapsamında alınan tüm tedbir ve kısıtlama kararlarına harfiyen uyulması çağrısı yaparken, il genelinde hayatın her alanına yönelik denetimler de aralıksız şekilde sürdürüyor.