Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehrin arasında saklı cennet olarak anılan Düzce’nin tanıtımı ve turizm potansiyelini ortaya çıkartmak adına girişimlerini sürdürüyor.

Başkan Özlü’nün talimatlarıyla harekete geçen Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Düzce’nin tescilli bölgelerinin E-5 Karayolu ve Otoban çıkışlarına tabelalarla belirtilmesi girişimlerine başladı.

TESCİLLİ BÖLGELER BELİRLENDİ

Tuncer, Karayolları yetkilileri ile yaklaşık 6 ay önce başlayan görüşmeler öncesinde İl Kültür Müdürlüğünden Düzce’de ki tescilli bölgelerin dosyasını aldıklarını, hazırlıklarını yaptıktan sonra üst yazıyla karayollarına başvurduklarını belirtti.

DOĞU – BATI GİRİŞİ TABELALARI YERLEŞTİRİLDİ

Düzce’de ki tescilli alanları gösterdiklerini ve ilk olarak Doğu ve Batı çıkış noktalarına tabelaların asılması konusunda girişimde bulundukları dile getiren Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, “Girişimlerimizin ardından Kaynaşlı ve Gölyaka çıkışlarına bu tabelalarımız konuldu. Doğal olarak çok kolay işler değil bu yapılanlar. Ancak, Başkanımız Sayın Faruk Özlü beyefendinin de destek ve girişimleriyle kısa sürede epey yol aldık. 6 ay önce başlayan ve parça parça yapılan çalışmalar sürüyor” dedi.

Tuncer, E-5 üzerinde ve otobandan Gölyaka çıkışından sonra Efteni Gölü, Kültür Park, Şelale tabelalarının hepsinin yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

BATI KARADENİZ’İN EFESİ KONURALP ANTİK KENTİ DE TABELALARDA

Tuncer, ayrıca, Başkan Özlü’nün üzerinde hassasiyet gösterdiği bir başka konu olan Batı Karadeniz’in Efesi olarak bilinen Konuralp Antik Kentine yönelik tabelaların da yine otobanın Doğu ve Batı çıkış noktalarına yerleştirilmesi içinde büyük bir adım atıldığı müjdesini vererek önümüzdeki günlerde bu tabelalarında otoban da yerini alacağını kaydetti.