395 bin nüfuslu Düzce’de trafik büyükşehirleri aratmıyor. Hızla büyüyen şehirde alternatif güzergâhların az olması nedeniyle artan araç sayısına karşın sürücüler hep aynı noktalarda yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Düzce’de önemli bir geçiş güzergâhı olan ve D-100 üzerinde bulunan Olimpiyat Kavşağı’nı kullanmak isteyen sürücüler de yanmak bilmeyen yeşil ışık nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde uzun araç kuyruklarına neden oluyor. 

Yüz yüze eğitimin üçüncü haftasının başladığı bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkan vatandaşlar, dakikalarca artık çileye dönüşen kavşaktan geçmek için bekledi.

Alternatif güzergâhların yapılmaması ve uygulanan yanlış ‘akıllı sinyalizasyon’lar nedeniyle kentin önemli geçiş noktaları olan Çoban ve Kervan kavşaklarında da her gün benzer görüntüler ortaya çıkıyor. Düzce’de çözüm için farklı uygulamalar getirilmesine karşın günden güne büyüyen trafik sorununa karşı her gün işine ve okuluna geç kalan vatandaşlar yetkililerden acilen çözüm üretilmesini istiyor. 

ÜNSAL ÇAĞRI YAPMIŞTI

Öncü Medya Haber Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın da konu edindiği trafik sorununda vatandaşın derdine ortak olmuştu. Yorumluyorum programında konuşan Sadullah Ünsal “Lütfen Düzce’nin irade ve idare noktasındaki insanlar bu söylediklerimizi nazar-ı dikkate alsınlar. Almalılar, eğer dertleniyorlarsa devlet adına millet adına dertleniyorlarsa bunlara çözüm üretmeliler. Yok dertlenmiyorlarsa bildikleri gibi hareket etsinler, kendileri bilirler. Biz sadece vatandaştan gelen trafik noktasında ki bu hengâmenin, bu çaresizliğin, bu ıstırabın, bu zulmün sözü olduk, sesi olduk, ifadesi olduk.” sözleriyle Düzceliler’i çileden çıkartan sorunun çözümü için yetkililere çağrı yapmıştı.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ