Düzce’nin yemek kültürünü Türkiye’ye tanıtacak olan Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nin 17 Eylül Cuma günü resmi açılışı yapılacak. Düzce’ye kazandırılan büyük bir eser gözü ile bakılan Düzce Mutfak Sanatları Merkezi, açılış öncesinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

İlk 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna ev sahipliği yapan Düzce Mutfak Sanatları merkezi, bu kez de Düzce’deki basın mensuplarını ağırladı.  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen yemekli programa, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Küresel Gazeteciler Konseyi Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Köseer, Harun Can Şerbetçi, Savaş Arı, Yiğit Buğra Maradit, Çiğdem Korkmaz Diger ve Düzce’de görev yapan gazeteciler katıldı.

Basın mensuplarına, Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde hazırlanan Düzce’nin yöresel yemekleri ikram edildi.

“Eski binanın tadilat maliyeti ile yeni binanın maliyeti hemen hemen aynı”

Yemek programının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yıkılan eski binanın tadilatı ile yeni binanın maliyetlerinin hemen hemen aynı olduğunu söyleyerek, ““20 aydır, Düzce Mutfak Sanatları Merkezi için çalışıyoruz. Biliyorsunuz burası, eski Düzce Kasrının olduğu yer. Düzce Kasrı ile ilgili arkadaşlarımız; ‘Burası aktif olarak kullanılmıyor. Burasını aktif bir hale getirelim’ dediler. O dönemde Belediyenin de uçan kuşa borcu var. İnanın bir şey yapmakta zorlanıyoruz. Öncelikle burası için benim gönlüm razı gelmedi. Birkaç ay sonra buraya geldik, baktık burada bir Düzce Kasrı var, aktif olmayan bir mekan. Dedim ki; ‘Burasını uygun bir fiyata değerlendirelim.’ Binanın içine girdiğimiz zaman, mutfak çukurda, önde bir mekan var ama kapalı, manzaralı yere mescit yapılmış. Yani çok kullanıma uygun değil. Sonra dedik ki, bunun mutfak çukurda, ön taraf daha yüksekte. Aradaki duvarı kaldırmak istedik. Neyse ön tarafı açtık, mutfak ile ön taraftaki duvarı kaldırınca taşıyıcı kolonların çürük olduğunu fark etik. Sonra uzman arkadaşları getirdik ve bunun nasıl olacağını sorduk. Arkadaşlar kuvvetlenme yapılmasını söylediler. Bir kuvvetlendirme masrafı çıktı ve bizim ilave yapacağımız yerle ciddi bir maliyet ortaya çıktı. Bu maliyet ortaya çıkınca, bunun yenisini yapsak ne kadar tutar diye sorduğumda, tadilat ile yenisinin yapım maliyeti hemen hemen aynı. Bizde yeni bir bina yapmaya karar verdik” diye konuştu.

"Düzce'nin yemek kültürünü tüm Türkiye'ye tanıtacağız"

Mutfak Sanatları Merkezi’nin Düzce’nin yemek kültürünü Tüm Türkiye’ye tanıtacağının altını çizen Başkan Özlü, “Biliyorsunuz Düzce çok demografik yapıya sahip. Birçok milletten insanlar burada bir arada yaşıyor. Bizde bunların yemek kültürlerini ortaya çıkartmaya çalıştık. İlk önce sizin de bildiğiniz gibi bir yemek kitabı bastırmıştık. O kitapta yer alan Düzce’nin tüm yöresel yemekleri burada olacak. Burada başka kebap gibi yemekler olmayacak. Dışarıdan misafirleriniz geldiğinde burada ağırlayabileceksiniz. Bu da Düzce’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI