Sadece bir restoran değil, zengin yemek kültürünün gelecek nesillere aktarılması için gastronomi eğitiminde de marka olması planlanan Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde eğitimlerin yapılacağı mutfak ve sınıflarda da hazırlıklar tamamlandı. MSM Akademi hem kendi mutfağının hem de seçkin turizm işletmelerinin şefi olmak isteyenlere 1 Mart 2022 Salı günü kapılarını açıyor.

Merkezde iki ay boyunca haftanın her günü yeni aşçı adaylarıyla tencereleri kaynatacak. Aylık olarak belirlenecek eğitim programına katılmak isteyenler, istedikleri yemek grubuna katılabilme imkânını bulabilecek. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre eğitimler eylül ayından itibaren uzun soluklu olarak 6-8 aylık programlarla gerçekleştirilecek. Ünlü şeflerin de katılacağı eğitimlerde kursiyerler hem öğrenecek hem de geleceklerine ufuk açacak. Düzce Üniversitesi ile de protokol anlaşmasına giden MSM Akademi, akademik eğitimlerin temelini gastronomi bilimine dayandıracak.

DÜZCE’NİN GASTRONOMİ GELENEĞİ YAŞATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Programlarının yanı sıra alanında uzman ve ünlü şeflerin de katılımıyla gerçekleşecek olan farklı Workshop ( Atölye ) programlarına ev sahipliği yapacak olan MSM Akademi, Türkiye’de ve Dünya’da Gastronomi turizmine olan eğilimin artması üzerine gelişen kültüre uyum sağlanması için yeni şefler yetiştirecek. 

MSM Akademi’de Türk ve Düzce mutfağının gastronomi geleneğini yaşatmak, uluslararası mutfağın Düzce’de bilinirliğini sağlamak ve özellikle genç şef adaylarının istihdamına destek vermek amacıyla, hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Düzce’nin coğrafi işaretli lezzetlerinin yanı sıra etnik kökenlerin kendine has yemekleri de akademide şef adaylarına öğretilecek ve lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması sağlanacak.