Geleceğin bilim insanları arasında yer alması muhtemel görülen Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri aldıkları 3 ödülle Düzce’ye gurur yaşattı. TEKNOFEST’te Roket, Sanayide Dijital Teknolojiler, Elektrikli Araç ve Sabit ve Döner Kanat İHA kategorilerinde 6 proje ile finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması Türkiye ikinciliği, Roket Yarışmasında Türkiye üçüncülüğü,  Roket Yarışmasında  "En Özgün Tasarım Ödülü" ve Elektrikli Araç Yarışması Teşvik Ödülü alarak Düzce’ye döndü.

Düzce’ye bilim ve teknoloji alanında gurur yaşatan gençler, çalışmalarının en başından bu yana destekçisi olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü makamında ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.

"GELECEĞİN KAHRAMANLARI DÜZCE’DEN ÇIKACAK"

Geleceğin bilim insanları arasında Düzceli gençlerin olmasının kenttin dokusuna da ivme kazandıracağını belirten Başkan Özlü, “ Uzay çağında olduğumuz bu günlerde, gençlerimizin bilim ve teknolojik icatlarla hem ülkemize hem de insanlığa faydalı işler yapmasını istiyorduk. Düzce’mizde de gençlerimiz önemli bilim festivallerinden biri olan TEKNOFEST’te aldıkları ödüllerle bizi şereflendirdiler. Ben inanıyorum ki geleceğimizin bilim insanları Düzce’mizden de çıkacak. Ayrıca Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitimcilerimize böyle yetenekli çocukları doğru yönlendirdikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.