Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük ehemmiyet atfettiği Düzce’nin doğa, tarih ve gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi için başlatılan girişimler kız kazandı. Bu çaba Düzce Valisi Cevdet Atay’ın girişimleriyle 2021’in ‘Düzce Turizm Yılı’ ilan edilmesiyle taçlandırıldı.

Düzce son yıllarda tanıtım atağına geçmesinin ardından buna destek olmak amacıyla yapımcılığını ve yönetmenliğini Muammer Kızılırmak’ın üslendiği, “Bu Şehrin Hikayesi” belgeseli için de çalışmalardfa sona gelindi. Merakla beklenen belgeselin fragmanı ise sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Düzceliler’in ilgisini toplayan fragman binlerce beğeni aldı.

Belgeselde milattan önce 3 ila 5. yüzyıla kadar uzanan Düzce’nin tarihi geçmişine, doğa ve tarih turizmi açısından önemli noktalarına yer verilecek. Farklı kültürlerin birlikte barış içinde yaşadığı Düzce’nin gastronomi çeşitliliği de izleyicilerle buluşturulacak.

KIZILIRMAK: KAYNAK ESER OLMASINI İSTİYORUM

Düzce’nin tanıtımına katkı sağlamak için kolları sıvayan yapımcı Muammer Kızılırmak,”Tarihi binlerce yıl ötesine dayanan, birçok kültüre ev sahipliği yapan ve dünyada birçok kültürü kardeşçe bünyesinde barındıran bir şehir olan Düzce’yi tanıtmak için bir belgesel yapmaya karar verdik. Bu kapsamda hazırladığımız belgeselin gelecek yüzyıllara ışık tutmasını ve kaynak eser olmasını istiyorum.” dedi.

Kızılırmak, “Bu yapımda desteklerinden dolayı  Vali Cevdet Atay’a, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar’a, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin’e ve yönetimine, MÜSİAD Başkanı Vefa Pehlivan, yönetim ve üyelerine, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve diğer siyasi parti il başkanlarına, bütün Düzce halkına ve Düzce sevdalılarına teşekkür ederim.” diye konuştu.

FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ