Düzce Üniversitesi’nin Milli Sporcusu ve Dünya Şampiyonu Bediha Tacyıldız, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen ve 102 ülkeden 850 sporcunun katılım sağladığı Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda rakiplerine şans tanımayarak, dünya şampiyonu unvanını korumayı başardı.



Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan başarılı sporcu, başarılı kariyerine yenilerini eklemeye devam ediyor.



Birçok alanda şampiyonluğu bulunan başarılı öğrenci Bediha Tacyıldız, 67 Kg’da çıktığı ringde birbirinden zorlu rakiplerini geride bırakarak, finalde İsveçli rakibi ile karşılaştı. Dünya şampiyonluğu için mücadele eden şampiyon sporcumuz, İsveçli rakibini yenerek tekrardan dünya şampiyonu olmayı başardı.



Milli sporcuyu tebrik eden Düzce Üniversitesi yaptığı açıklamada, “Ülkemize, üniversitemize ve şehrimize birçok kez şampiyonluk sevinci ve gururu yaşatan Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Bediha Tacyıldız’ı başarılarından dolayı tebrik eder, kendisinin dünya çapında bir sporcu olmasına katkı sunan başta ailesi olmak üzere, hocalarına ve antrenörlerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER