Beceriksiz yönetim anlayışıyla Düzceliler’in şifa bulmak için giderken dert sahibi olmasına sebep olan Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki en önemli eksikliklerden biri olan çocuk acil doktoru sorunu çözüldü.

Adı ‘Çocuk Acili’ olmasına karşılık bir poliklinik gibi sabah 9 akşam 6 saatleri arasında hizmet verdikten sonra kapısına kilit vurulan servis için AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir devreye girdi.

Keşir, Çocuk Acili için bakanlığı devreye soktu

Vatandaştan gelen şikayetleri dikkate alan Keşir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşerek normalde özerk bir kurum olan Üniversite Hastanesi’ne, bakanlık bünyesinden çocuk hastalıkları uzmanı kadrosu tahsis edilmesini sağladı.

Sorunları gördü, bakanla görüştü

Konuyla ilgili Öncü Haber’e konuşan Vekil Keşir, “Normalde Sağlık Bakanlığı böyle bir atama yapmaz. Daha önce acil kliniği kapandığında da ricacı olmuş ve 2 acil hekimi atatmıştır. Şimdi de Çocuk Acili konusunda sorunlar olduğu vatandaşlarımızdan kulağıma geliyor. Böyle olunca orası için de rica ettik. 1 çocuk acil hekimi, kadrosu açtırdık.” dedi.

‘Hemşehrilerimiz sıkıntı çekmesin’

Kadro tahsisi sonrası süreç ile ilgili de bilgi veren Keşir, “Ocak ayı sonunda göreve başlamış olur. Düzceliler’e hayırlı olsun. Bizim derdimiz hemşirelerimiz sıkıntı çekmesin. Bakan Bey de olur verdi.” diye konuştu. Böylece Vekil Keşir, aylardır mesai saatleri dışında hasta olan çocuklarını götürdükleri acil kapısını kapalı görünce il dışına gitmek zorunda kalan Düzceliler’in derdine deva olmuş oldu.

Farklı branşlarda 12 kadro da daha

Öte yandan Vekil Keşir, 10’u Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, 1’i Akçakoca Devlet Hastanesi, 1’i de Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmak üzere Düzce’ye 12 hekim kadrosu daha tahsis edildiğini açıkladı. Çocuk sağlığı ve hastalıkları, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları, cildiye, göz hastalıkları, nefroloji, ruh sağlığı ve hastalıklarından oluşan yeni kadrolarla Düzce’nin sağlık ihtiyacının giderilmesi için önemli bir adım daha atılmış olacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN