İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı yazılı açıklamada, milli bir seferberlik anlayışı çerçevesinde, bu zorlu sürece yapıcı katkı sağlamayı ve yerel yönetim birimleri ile istişarelerde bulunup ortak hareket etmeyi bir vazife olarak adlettiklerini belirtti.

“Ülkemizin yaşadığı en büyük sosyal, ekonomik ve toplumsal mücadele”

Bu noktada mücadeleye katkı sağlama amacıyla kanaatlerini aktarmayı bir görev olarak gördüklerini ifade eden Er, şunları kaydetti:

"Ülke olarak zor bir dönem geçirdiğimiz şu günlerde, devletimizin yaptığı veya yapmaya çalıştığı hizmetlere katkı sağlamak, eksik gördüğümüz hususları dile getirerek yapılmasına vesile olmaya çalışmayı muhalefet partisi olma gerçeğimiz ile yaptık ve yapmaya devam etmeyi de memleketimize bir nevi hizmet olarak görmekteyiz. Bu çerçevede, koronavirusün sebep olduğu Covid-19 hastalığı ile yapılan mücadeleyi milli bir seferberlik idraki çerçevesinde değerlendirdiğimiz, 2. Dünya Savaşı'ndan bugüne, ülkemizin yaşadığı en büyük sosyal, ekonomik ve toplumsal mücadele olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz.”

5 maddelik talepler

Bu süreçte yapılması parti olarak gerekenleri sıralan Er, şu önerilerde bulundu:

1) Özellikle halkın seçmen olarak teveccüh gösterip seçtiği yerel yöneticilerin, halkın morale ve bilinçlenmeye en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde halkın içerisinde daha fazla olup tabir yerinde ise sahada yer alıp, topluma liderlik etmesinin, merkezi yönetimin yaptığı eylem ve işlemlere ek olarak yerel dinamikleri harekete geçirerek toplumsal dayanışmayı maddi ve manevi olarak arttırmasın da büyük fayda görüyoruz.

2) Hane halkının ekonomik sıkıntılarına bir nebze de olsun derman olabilmek adına belediyemizin, ülkenin ve hatta kendi şehrimizin diğer bazı belediyelerinin de yaptığı gibi, insiyatif alarak başta “Su” fiyatı olmak üzere diğer ilgili kalemlerde de fiyat ve faturalandırma noktasında daha fazla insiyatif alıp, indirime gitmesini halk adına ortaya koyuyoruz.

3) Son derece olumlu bir adım olarak yakın zamanda yürürlüğe konan ücretsiz maske dağıtımına, yerel yönetimlerimizin de kendi insiyatifleri ile katkıda bulunmasını, özellikle kırsal bölgelerde internet kullanımına çok aşina olmayan bölgelerdeki insanlara destek olma açısından elzem görüyoruz. Yine kırsal bölgelerde müştereken kullanılan alanların dezenfekte edilmesi noktasında hızlıca hareket edilmesini ve yapılan işlemlerin, yine toplumun moral motivasyonu açısından, iletişim kanalları vasıtası ile vatandaşlarımız ile paylaşılmasını önemli buluyoruz. Kendi bölgemizde yerel yönetim olarak kendi maskerlerimizi halkımıza ücretsiz dağıtabileceğimize inanıyoruz.

4) Son belediye meclis toplantısında alınan borçlanma kararına binaen; oluşturulması planlanan ekonomik kaynakla belediyenin Düzce esnafına olan borçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde ödemesinin kent ekonomisinin ayakta kalması açısından çok mühim olduğunu hatırlatmak isteriz.

5) Hastalıkların insanları psikolojik manada da etkilediği şu süreçte, yetkili firma ile görüşülüp, Hastanelere giden yollardaki EDS uygulamasının en azından kriz bitene kadar, geçici süre ile, askıya alınmasını önemli buluyoruz.

“İşbirliği kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz”

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu dönem içerisinde biz de yerel siyasetçiler olarak partimiz bünyesinde süreç içerisinde yaşanan problemlere katkı sağlamak adına, sorumluluk almaya, kanaatlerimizi aktarmaya ve yerel yöneticiler ile işbirliği kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz. Memleket hepimizin memleketidir, devlet ve millet birlikteliği ile bu zorlu süreci de aşacağımıza inancımız tamdır.”