Eriyen kar suları nedeniyle, Düzce’de heyelan haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor.

Düzce Merkeze bağlı Samandere Köyü, Kaynaşlı ilçesine bağlı Çakırsayvan ve Özyanık köylerine ulaşımı sağlayan yolda dün akşam saatlerinde heyelan meydana geldi.

Heyelan nedeniyle 3 köyü bir birine bağlayan yol tamamen ulaşıma kapanırken, Samandere Köyü Muhtarı Oktay Ardıç’ın haber vermesi üzerine Düzce İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleri ile birlikte bölgeye gitti.

Gece saatlerinden bu yana devam eden çalışmalar neticesinde, yol kontrolü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Heyelan ile ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Samandere Muhtarı Oktay Ardıç, “Dün akşam saatlerinde, yamaçlardan düşen topraklar yolumuzu kapattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen’i arayarak, heyelan ile ilgili bilgi verdim. Sağ olsun, vakit geçmeden bölgeye ekipler geldi. Aslında biz bu bölgede heyelan olacağını tahmin ediyorduk. Çünkü dağlardaki karlar erimeye başladı, bu nedenle toprak yumuşadı. Biz bunun dışında yeni bir heyelan bekliyoruz. Samandere Şelalesinde yapılan inşat nedeniyle inşaat atıkları hep dereye atıldı. Bu derenin bir an önce temizlenmesi lazım, aksi taktirde bu durum heyelan ve sel felaketlerinin yaşanmasına neden olacak. Bu derenin temizlenmesi ile ilgili aslında biz daha önceden Devlet Su İşlerine dilekçe verdik, ama bir sonuç alamadık” diye konuştu. 

HABER: Savaş ARI