Düzce Fırıncılar Odası, önceki günlerde elektrik ve un fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına yüzde 15-25 oranlarına zam yaptı. 250 gram ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2.5 TL’ye yükseldi. Son dönemde zamlardan bunalan ve ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapan vatandaşlar sofraların en temel yiyeceğine uygulanan yüksek zamma tepki gösterdi. Kamuoyundan büyükşehirlerde ve komşu Bolu’da olduğu gibi halk ekmek kurularak belediyenin ekmek fiyatlarını dengelemek adına piyasaya müdahil olması gerektiği sesleri yükselmeye başladı.

ÜNSAL ÇAĞRI YAPTI

Her zaman halkın sesine kulak vermeyi ve halkın güçlü sesi olmayı kendine görev edinmiş olan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da, ilgiyle izlenen Yorumlu-yorum programında vatandaştan gelen yoğun mesajları dikkate alarak yüzde 25’lik zamma karşı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye “Düzceli’nin ekmeği ile oynatmayın. Vatandaş sizden halk ekmek adımı bekliyor” sözleriyle seslenmişti.

BELEDİYE: DÜZCELİ’NİN EKMEĞİYLE OYNATMAYIZ

Taleplere ve tepkilere kayıtsız kalmayan Düzce Belediyesi’nden halk ekmek kurulması beklentisinin yüksek sesle dile dile getirilmeye başlanmasının ardından ‘Düzceli’nin ekmeğiyle oynatmayız’ başlıklı bir açıklama yayımlandı.

2 Ağustos’ta gerçekleştirilen komisyon toplantısında Düzce Belediyesi’nin de taraflardan biri olduğu ve Fırıncılar Odası’nın zam talebine gerekçe olarak ‘İsrafın önüne geçmek ve ülke ekonomisine sağlayacağı faydaları’ öne sürdüğü belirtildi.  Düzce Belediyesi ve ilgili diğer kurumların red oyuna karşılık yalnızca Fırıncılar Odası’nın bu talebe ‘evet’ dediği açıklanırken Düzceliler’in belini büken zammın çevre illere göre belirlenmemesi durumunda halk ekmek kurulması dahil gerekli tüm adımların atılacağı vurgulandı.

‘ZAM TALEBİNE YALNIZCA FIRINCILAR ODASI ‘EVET’ DEDİ’

Açıklamada, “Düzce Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının temsilcileri red oyu vermiş, sadece Düzce Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası talep ettiği zammın kabul görmesi yönünde oy kullanmıştır. Fiyat talebi komisyon tarafından oy çokluğu ile reddedilmesine rağmen Düzce Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası zam talebinde ısrarcı olmuştur.” denilerek Fırıncılar Odası’nın söz konusu tepki çeken zam kararını tek başına aldığı vurgulandı.

“ZAMMI ÇEKMEZSENİZ, GEREKENİ YAPARIZ”

Düzce Belediyesi’nin her zaman halkın beklentilerini ve refahını ön planda tuttuğu ve çevre illerdeki ekmek fiyatlarını baz alarak zam talebine red oyu verdiği belirtilirken, “Düzce Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından ekmeğe yapılan zammı komşu iller Sakarya, Bolu ve Zonguldak ile mütenasip bir seviyeye çekmez ise;  Düzce Belediyesinin gerekli adımları atmaktan imtina etmeyeceğinin bilinmesini,  "Düzce Halk Ekmek" adı altında ekmek üretimi yapacağının ve Düzceli hemşehrilerimize yukarıda isimleri sayılan illerden daha ucuz ekmek satacağının dikkate alınmasını Fırıncılar Odamızdan ve fırıncılarımızdan rica ediyoruz.” denildi.