Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel çapta krize neden olan Yeni Tip Covid-19 salgını, Türkiye’de en çok esnaf kesimini etkilemişti. İçişleri Bakanlığı Mart sonunda yayımladığı genelgeyle, bazı işyerleri zorunlu olarak kapatılmıştı. Bu nedenle zor bir süreçten geçen Düzce esnafına bir darbede SEPAŞ vurdu. SEPAŞ, pandemi döneminde ödenmeyen borçlar nedeniyle, işyerlerinin elektrik aboneliklerini hiçbir tebligat göndermeden iptal etmeye başladı.

 
"Pandemi döneminde gelen faturaları ödeyemediğimiz için aboneliğimiz iptal edildi"
Konu ile ilgili SEPAŞ tarafından mağdur edildiğini belirten Yakup Bahar isimli esnaf, yaşadığı mağduriyeti Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Kendisine SEPAŞ tarafından hiçbir bilgi verilmeden elektrik aboneliğinin iptal edildiğini kaydeden Bahar, “Kızılay İş Hanı'nda iş yerim var. Esnaflık yapıyorum. Elektrik aboneliğim, pandemi döneminde üç dört aylık elektrik borcumdan dolayı iptal edilmiş. Geçen elektriği kesmeye gelmişler, bende neden kesildiğini sordum. Borcumdan dolayı elektrik aboneliğim tamamen iptal edilmiş. Ben de tekrar SEPAŞ’ın abone merkezinin önüne gelerek, yeniden abonelik almaya çalışıyorum. Sabahtan beri buradayım ve çok yoğunluk var. Dışarıda 100 kişi var, ama içeride bir kişi çalışıyor. Biz de bekliyoruz abonelik alabilmek için.  Bu konuda mağdur edilen tek kişi de ben değilim. Benim gibi elektrik borcundan dolayı elektrik aboneliği iptal edilen çok sayıda esnaf ve vatandaş var” diye konuştu. 


“Aboneliğimiz iptal edilirken bize hiçbir şey sorulmadı”
“Elektrik aboneliğimiz iptal edilirken, bize hiçbir şey sorulmadı” diyen Bahar, “Sadece elektriği kesmeye gelen görevlilerden 3-4 aylık elektrik borcundan dolayı aboneliğimizin iptal edildiğini öğrendik. Şimdi tekrar abone olabilmek için sabahtan beri işi gücü bıraktık burada bekliyoruz. Bizim bilgimiz dışında elektriğimizi kestiler” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI