Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Millet Bahçesinde Düzcelilerin beğenisine sunulan BELMEK kurslarında yapılan el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerler ile sohbet etti.

7 farklı noktada 45 kursun verildiği Kültür İşleri Müdürlüğü Belmek kurslarında eğitim gören kursiyerlerin sergisine Başkan Özlü’nün yanı sıra Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İGM Başkanı Çiğdem Günal, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ, MEHTERAN EZGİLERİNE EŞLİK ETTİ

Millet Bahçesinde her Cuma günü gerçekleştirilen Mehteran Gösterisi ile başlayan sergi açılışını keyifle izleyen Başkan Özlü ve Düzceliler daha sonra BELMEK kursiyerleri tarafından düzenlenen sergiyi gezdi.

Pastacılık, resim, ev tekstili, tel kırma, iğne oyası, çini, seramik, geleneksel el sanatları ve örgü alanlarında eserlerin bulunduğu sergide konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Tüm dünya olarak yaşadığımız pandemi sürecinde açtığımız kurslarda eğitim görerek el emeği göz nuru eserleri sergileme fırsatı bulamamıştık. BELMEK ile birlikte açtığımız 45 kursta yüzlerce kadınımız ve gencimiz eğitim görüyor. Bugün de bu güzel havayı değerlendirerek Millet Bahçemizde el emeklerini Düzceli kardeşlerimize göstermek istedik. Tüm kursiyerlerimizin ve hocalarımızın ellerine sağlık.” ifadelerinde bulundu.

Millet Bahçesinde Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de çocuklara pamuk şeker ve balon hediye etti.