Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen hediyeler arasında başı çiçek çekti.

Tam kapanma dönemine denk gelmesine rağmen Anneler Günü’nde açık olması kararlaştırılan çiçekçiler günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Anneler Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte de çiçekçilerde yoğunluk başladı.

Düzce’de çiçekçilik sektörünün önemli temsilcisi Erol Çiçek Evi’nin sahibi Erol Sezer, Anneler Günü öncesinde Öncü Haber’in sorularını yanıtladı.

PANDEMİ ETKİLEDİ

Normalde Anneler Günü gibi özel günlerde dükkanın müşteri ile dolduğunu belirten Sezer, “Anneler Günü’nden çok yoğun olurduk. Bu yıl bayağı bir etkilendik. Malum ülkemizde büyük bir hastalıkla savaşıyoruz. İnşallah salgın geride kalırsa daha güzel günlerde daha iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

TELEFONLA SİPARİŞLERDE ARTIŞ YAŞANDI

Bu dönemde telefonla verilen siparişlerde artış yaşandığını kaydeden Sezer, “Ama bizim sabit belirli müşterilerimiz olduğundan dolayı, sağ olsunlar izni olan geliyor. İzni olmayan telefonla sipariş veriyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri de 23.00’e kadar servis yapmaya devam edeceğiz. Bize belirli izinler verildi. Vatandaşlar 10 ile 5 arasında gelip alış veriş yapabilir diye. Ancak çoğu vatandaş izinleri olmadığı için dışarı çıkamıyor. Bu dönemde telefonla siparişlere yönelme oldu. Adreslere teslim etmeye çalışıyoruz. 17 günlük tam kapanmayı da böyle değerlendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

EN YOĞUN TALEP ORKİDEYE

Bu sene annelere alınan hediyelerinde en çok tercih edilen çiçeğin orkide olduğunu ve yoğun talep gördüğünü belirten Sezer, “ Bu sene en çok orkide gidiyor. Dün ve bugün yoğun bir orkide satışı yaptık. Yarın içinde oldukça siparişimiz var. Ağırlıklı orkide olmakla birlikte papatya gibi kır çiçekleri de tercih ediliyor.” dedi.  

PANDEMİ ÇİÇEK FİYATLARINI DA ETKİLEDİ

Pandemi sürecinde her şeye olduğu gibi çiçeğe de zam geldiğini söyleyen Sezer, “Biz piyasaya göre her zaman uygun vermeye çalışıyoruz. Çünkü Düzceliyiz ve Düzce’ye hizmet veriyoruz. Tabii ki fiyatlarda artış var ama onu da biz ayarlamaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca uygun vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

GECE YARISINA KADAR EVLERE SERVİS

Öte yandan vatandaşlar cumartesi ve pazar 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan ikametlerine en yakın çiçekçilere giderek alışveriş yapabilecek. Çiçekçiler 00.00’a kadar evlere servis şeklinde hizmetlerini sürdürebilecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN