2017 yılında Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye Beyazay Derneği'nin de katkılarıyla hizmete giren “Kusursuz Kafe”, engelli bireylerin istihdama katılmasına imkan sağlıyor.

Ramazan ayında da güler yüzlü personeliyle müşterilerini ağırlamaya devam eden kafede, birbirinden lezzetli iftar menüleri müşterilerle buluşmayı bekliyor. Dezavantajlı bireylerin istihdamı için açılan Kusursuz Kafe’de down sendromlu, hafif ve orta zihinsel engelli, bedensel engelli ve engelli anneleri de mutfakta olmak üzere 15 personel görev alıyor.

Kusursuz Kafe’nin ve Düzce’nin tek engelli iş koçu Senem Verep, 15 engelli birey ile birlikte 4 yıldır Düzceliler’in gönüllerini kazandıklarını kaydetti.

 Kusursuz Kafe’nin ilk etapta küçük bir kafe tarzında hizmete girdiğini ve bahçe imkanının sunulmasıyla genişlediklerini kaydeden Kusursuz Kafe’nin sorumlusu Senem Verep, “Nişan, düğün ve doğum günü gibi özel günlerde ev sahipliği yapıyoruz. Menümüzü de genişlettik. Artık kafeden çıkarak bistro dediğimiz restoran tarzına dönüş yaptık. Izgaralarımızdan kahvaltımıza, akşam yemeklerimizden iftar menülerimize kadar çok geniş bir mutfak menüsü sunuyoruz.” dedi.

TÜKETMEDEN ÜRETİYORLAR

Kusursuz Kafe’de çalışan çocukların özveri ile çalıştıklarını belirten Verep, “Arkadaşlarımız birbirinden özverili olarak işlerini sürdürüyor. Normal bireylere göre daha dürüst, sadık, güvenilir, yalan söylemeden hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Her zaman tüketmekten üretmeye çalışıyorlar. Her zaman da bu hayatta var olduklarını gösterecekler. Bizim 4 yılımız bitti daha uzun sürede birlikte olacağız.” diye konuştu.

ÖNYARGILAR KIRILDI

Kusursuz Kafe’nin ilk açıldığında önyargıyla yaklaşıldığını ancak zamanla müşterilerin hem çocuklara hem de kafeye güvendiğini söyleyen Verep, günün her saatinde yoğunluk yaşadıklarını ve özel günlerde farkındalık oluşturmak isteyenlerle kafenin dolup taştığının altınız çizdi.

BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR

Engelli çocukların servis yapmak için birbirleriyle yarıştıklarının altını çizen Kusursuz Kafe engelli iş koçu Senem Verep, “Burası sevgi ve yemek içeriyor. Lezzetlerle beraber hayata tutunmak ve destek olmak için herkesi buraya bekliyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engel bir engel değildir farkındalık yaratmaktır. Çocuklarımızın hayata nasıl bağlandıklarına ve örnek olduğunu görmeleri için buraya bekliyoruz. Haftanın 7 günü açığız. Bizi sosyal medyadan takip edip rezervasyon yapmalarını istiyoruz. İftarlarımıza tüm Düzceliler’i bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Açıldığından bu yana Kusursuz Kafe’de çalışan Oğuz Kaan Sarıbaş, vazgeçmeden beraberce çalışacaklarını belirtirken Burcu Doğanyiğit ise müşterilere gelmesinden ve onlara servis yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.