Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kurmayları ile birlikte sahaya indi ve şikayet konusu olan yollarda incelemelerde bulundu.

TEM Otoyol bağlantısı ile Fevzi Çakmak Mahallesi-şehir merkezi ve Kervan köprülü kavşağını birbirine bağlayan Fiskobirlik Kavşağı'nda ortaya çıkan trafik yoğunluğuna acil çözüm bulunması için yerinde durum tespiti yapan Özlü ve Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, vatandaşların da taleplerini göz önünde bulundurularak adımlar atılacağını belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Özlü şöyle konuştu:

"Uzun süredir bu noktada ortaya çıkan araç trafiği yoğunluğu ve özellikle cumartesi günleri Azmimilli Mahallesi'nde kurulan halk pazarına ulaşım konusunda yayaların şikayetlerini inceliyor ve çözüm önerilerini değerlendiriyorduk. Artık bu noktada çalışmalarımıza başlıyoruz. TEM Otoyol bağlantısı üzerinde yayaların ulaşımının kolay sağlanması için sinyalizasyon sistemi kurmaya karar verdik. Bu noktada hem araçların hız kontrolü sağlanacak hem de yayaların karşıdan karşıya geçmesi kolaylaşacak. Aynı zamanda ileride Fiskobirlik Kavşağı üzerinde günün sabah ve akşam saatlerinde aşırı bir yoğunluk olduğunu tespit ettik. Buraya da ilerleyen zamanlarda bir viyadük geçişi planlıyoruz. Elbette bu biraz zaman isteyen bir proje ancak yapacağımız sinyalizasyon sistemi bu kavşakta da önemli ölçüde rahatlama sağlayacak."

İncelemeler sonunda bölgede yapılacak çalışmalar ve alt yapı sisteminin oluşturulması ile uygulama en kısa sürede hayata geçirilecek.

Haber: C. ÜSTÜNER