Düzce Belediye Meclisi ocak ayında AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nin ismi Prof. Dr. Erol Güngör olarak değiştirilmesi kabul edilmişti.

İYİ Parti ve CHP’li üyelerin ‘Düzce’de adı verilecek bir kişi bile yetişmedi mi?’ diyerek karşı çıktığı karar sonrası Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden özellikle İYİ Partili üyeleri Meral Akşener’i etiketleyerek ‘milli kültürümüze yabancı’ nitelemesiyle şikâyet etmişti.

Bu karar kamuoyunda ve Düzce siyasetinde uzun süre konuşulurken şubat ayında kültür merkezinin yeni tabelaları asılmıştı.

ÖZLÜ: “ADINI VERMEKTEN ONUR DUYUYORUM”

Başkan Özlü, 1983 yılında henüz 44 yaşındayken hayatını kaybeden Sosyal psikolog ve yazar Prof. Dr. Erol Güngör’ü ölüm yıl dönümünde andı. Başkan Özlü yayımladığı mesajda, “Adını Düzce Belediyesi Kültür Merkezimize vermekten onur duyduğum, düşünce hayatımızın mihenk taşlarından, büyük Türk münevveri Prof. Dr. Erol Güngör’ü vefatının 38. yılında saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

KEŞİR: “EROL GÜNGÖR OKUYUN”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Prof. Güngör’ü ölüm yıl dönümünde unutmadı. Keşir, “Benim kuşağımda derin bir iz bırakan, büyük mütefekkir Prof. Dr. Erol Güngör 24 Nisan 1983’de daha genç denecek yaşta aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun” derken “Gençler Erol Güngör okuyunuz ve ait olduğunuz toplumu, medeniyeti iyi öğrenin!” sözleriyle de Prof Güngör’den faydalanma tavsiyesi verdi. 

HABER: Mehmet GÜNESEN