Düzce’nin yurt dışına üretim gerçekleştiren önemli sanayi kuruluşlarından olan Esmak Makine’den anlamlı hareket…

İslam dünyasında büyük öneme sahip Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararından duyulan memnuniyet dolayısıyla Esmak Makine sahibi Faruk Esen tarafından 86 kurban kesildi.

Kurban kesim töreni düzenlendi

Kurbanları Kur’an kurslarına bağışlama kararı alan Esen, bunun için Düzce İl Müftülüğü ile irtibata geçti. Bu doğrultuda Düzce Hafız Hasan Kur’an Kursu önünde kurban kesim töreni düzenlendi. Törene Düzce İl Müftüsü Rüstem Can, Esmak Makine sahibi Faruk Esen ve fabrika yetkilileri ile din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurban kesim töreninde İl Müftüsü Can eşliğinde Ayasofya Cami’nin ibadete açılması ve aziz şehitlerimiz için dua edildi.

“Kararı büyük sevinç ve sürurla tebrik ediyoruz”

Törende Öncü Haber mikrofonuna konuşan Esmak Makine sahibi Faruk Esen, Ayasofya'nın ibadete açılması kararından duyduğu sevinç ve mutluluğu şöyle ifade etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüksek yargının bu kahraman milletin ebedî bir medar-ı şerefi ve Kur'an ve cihad hizmetinde dünyada pırlanta gibi pek büyük bir nişanı ve kılınçlarının pek büyük ve antika bir yadigârı olan Ayasofya Câmii’ni ibadet mahalli yapma kararını büyük sevinç ve sürurla tebrik ediyoruz. Sultan Fatih Mehmed Han Hazretlerinin ruh-u mubareklerini huzura kavuşturan bu mühim hadisenin milletimizin birliği, islam aleminin ittihadi ve bütün insanlığın hidayeti için çok ehemmiyetli bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz.”

“Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin”

Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasının mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Esen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çok ehemmiyetli kararı büyük bir cesaretle alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bütün islam aleminin ebedi minnettarlığı ile birlikte arkasında yıkılmaz manevi bir kuvvet kazandığı için ruh-u canımızla tebrik ediyoruz. Bu vesile ile Ayasofya’nın kapalı kaldığı 86 seneye karşılık 86 adet kurbanla şükrümüzü, minnettarlığımızı, sevincimizi ve sürurumuzu ifade etmek istedik. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Hayırlı uğurlu olsun.”

Tören kurban kesimi ve dualarla son buldu.