Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs kısa sürede dünya çapında bir kriz halini aldı. Dünya genelinde 21 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği salgın nedeniyle, Düzce’deki birçok esnaf geçici olarak kapatma kararı aldı.

Esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı kurmayları ile geniş çaplı değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde mağduriyeti önleyici adımlar kamuoyuna açıkladı.  Paket, salgın nedeniyle iş yerlerini kapatan esnafların zor durumda kalmaması için, kamu bankalarından koşulsuz kredi imkânı da içeriyordu.

Düzce’de koronavirüsü salgını nedeniyle iş yerlerini kapatan esnaflar, zor duruma düşmemek için kamu bankalarına kredi başvurusunda bulundu. Ancak bankalar, esnafa koşulsuz kredi imkanları sağlamak yerine, bir çok zorluk çıkartıyor.

Konu ile ilgili mağduriyetini anlatan Enes Arslan isimli esnaf, “Sizlere kobilere yapılan haksızlıktan bahsetmek istiyorum. 2 gün önce devletimizin başı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında esnaf ve sanatkarlar için 25 bin TL kredi desteğini koşulsuz verileceğinden bahsetmişti. Akabinde, Ekonomi Bakanımız Sayın Berat Albayrak, ‘hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm esnafımızın hizmetine sunuyoruz’ diye tweet atmıştı. Dün Halk Bankasına kredi çekmek için başvuru yaptım. Koşulsuz olacağı iddia edilen kredilerin koşullu olduğunu öğrendim. Bu nedenle devlet büyüklerimizden düzenleme istiyorum.” dedi.