2008 yılında Estonya’da bir grup genç tarafından ortaya çıkan Let’s Do It hareketi “Atıksız Bir Dünya” mottosu ile her yıl Eylül ayında Dünya Temizlik Günü gerçekleştirerek, çöp körlüğünü yenmek ve farkındalık oluşturmak adına çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Günümüzde 191 ülke ve bölgede faaliyetlerini yürüten Let’s Do It! Hareketi dünyanın en büyük sivil çevre hareketi olarak görülüyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Let’s Do It Düzce ekibi tarafından bugün Bahçeşehir Bölgesi Kent Ormanı’nda Çevre Günü etkinliği yapıldı. Düzce Belediyesi Kent Konseyi, Gençlik Merkezi, AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat üyeleri Kusursuz Kafe Çalışanları ve bazı Sivil Toplum Kuruşlarının destek verdiği etkinlikte, Kent Ormanına bırakılan çöpler toplandı.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan gibi Let’s Do It Düzce İl Temsilcisi Şeyma Kurt, “Her yıl Eylül ayında 180 ülkede eş zamanlı düzenlenen Dünya Temizlik Günü çalışmaları ve atık bilinci oluşturmaya yönelik faaliyetler yapan Let's Do it Düzce İl Temsilcisi olarak çok mutluyum.  Ülkemiz ve üzerinde yaşam sürdüğümüz küresel çevre adına bu yıl şehrimizde gerçekleştireceğimiz Dünya Temizlik Günü için Düzce'de Let's Do It hareketini yapılandırmaya başladık. İklim değişikliği ile birlikte atık yönetimi ve çevre bilincinin gitgide önem kazandığı şu dönemde bilinçsiz tüketiminin olumsuz getirisi olan çöp körlüğüne dikkat çekmek istiyoruz. Let's Do It! Düzce İl Temsilciliği olarak bu yıl Dünya Temizlik Gününde atık farkındalığı yaratmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Çevre Dostu Herkesi yanımızda görmekten çok mutluyuz. Düzce'de anlamlı bir çevre temizliğine dikkat çekmiş olmak oldukça sevindiricidir.  Bu yıl 17 Eylül dünya temizlik gününde Düzce Bahçeşehir Kent Ormanı Park alanında ve çevresinde sivil toplum kuruluşları, belediyeler, çevre platformları başta olmak üzere 7'den 70'e tüm çevre dostu gönüllüleri bir aradayız.  Burada bizimle birlikte olan Düzce Kent Konseyine, Düzce Genç Kadem üyelerine,  Düzce Gençlik Merkezine,  Ak Parti İl Gençlik Kolları Çevre ve Şehircilik Çalışma Komisyonuna, Ak Parti İl Çevre ve Şehircilik Çalışma Komisyonuna, Düzce Sevdalıları Yardım Derneğine, Düzce Belediyesi Turizm İşletmeleri Beltur'un Kusursuz Kafe personellerine ve  Düzce Etkinlik - Can Bağcı'ya çok teşekkür ediyorum. Temiz bir dünya hayal değil, biraz farkındalıkla birlikte başarabiliriz” diye konuştu.