Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi noktasında topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmek, ailenin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda Düzce Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yeni evlenen ve düğün hazırlıkları yapan çiftlere yönelik düzenlenen “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” sona erdi.

Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilen seminerlerde yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi verildi.

Dört haftalık programın sonunda katılımcılara İl Müftüsü Hüseyin Can tarafından "Katılım Belgesi" verildi. Müftü Hüseyin Can katılım belgesi töreninde katılımcılara nasihatler vererek, "Unutmayın ki paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir, evlilikle ebedileştirdiğiniz ve kutsallaştırdığınız sevginiz hep çoğalsın. Evliliğiniz cennete kadar uzanan bir birliktelik olsun." dedi.