Dernek faaliyetleri sonucunda federasyon olma kararı alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği  tarafından Anıtpark Meydanı’nda açılan stantta açıklamalarda bulundu.



 
“Federasyon olma kararı aldık”
 
Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
‘’Türkiye gündeminde uzun zamandır 2015’ten beri faaliyet gösteren bir dernek vardı. Biz gerekli çalışmaları bugüne kadar yaptık. Derneğimizle ilgili birçok faaliyetimiz oldu. Bu dernek faaliyetleri sonucunda federasyon olma kararı alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni bizde bu gölgede, Bolu, Düzce, Sakarya Derneği olarak kuruluşunu yaptık. Bununla ilgili hem üyelik yapmak, hem de EYT konusunun içeriğini, EYT nedir?, EYT’nin amacı nedir?, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği ne ile ilgilenir gibi soruları burada gelen arkadaşlarımıza bildirmek ve aynı zamanda derneğimize üye kayıtları yapılarak insanların bu işin içerisinde olmasını sağlamak, haklarını arayacak ortamı sağlamak, bulunmak amacıyla bu derneğimizin kuruluşuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz.’’
 



‘’3 günde yaklaşık 100 üyemiz oldu’’

 
Stantları 3 gün önce açtıklarını belirten Mehmet Ali Çelik, ‘’Sadece Düzce de yaptığımız üye sayımız bu. Her geçen gün kitle artmakta amaç burada katılımcı olması, insanların bu konuda haklarını arayabilmesi adına derneğimizle birlikte hareket etmesi. Derneğimizin amacı nedir, devletin yasal organları çerçevesinde, yasalar çerçevesinde emeklilikle alakalı, stajla alakalı, Genel Sağlık Sigortası ile alakalı ve bunun yanı sıra son günlerde gündemde olan kıdem tazminatı ve bireysel emeklilik konularında yapılan bütün çalışmalarla ilgili bizim fikrimizi, bizim bundaki isteklerimizi dile getirmek amacıyla derneğimiz faaliyet gösteriyor. Bu Dernek faaliyetlerinde bir fiil arkadaşlarımızın bulunması, bilgilendirilmesi ve bu konuda yapılacak çalışmalarda hep beraber hareket edip iktidara, Devlet’in kademelerinde  gerekli noktalarda bilgi edinmek, buralara gerekli cevabı verebilmek adına biz böyle bir dernek kurduk ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.
 


 
‘’Düzce’de yaklaşık 14 bin emeklilikte yaşa takılan var.’’
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, ‘’İlgi kesinlikle yoğun şöyle ki yoğun, Düzce’mizde yaklaşık 14 bin civarında emeklilikte yaşa takılanlar adı altında bir kitle var ve bunu biz şöyle hesaplıyoruz. Her bir bireyin yanında eşiyle ve akrabalarıyla birlikte yaklaşık Düzce de seçmen sayısının 44 bin civarında bir sayı, emeklilikte yaşa takılanların yani bu derneğin bir fiil üyesi olmaya hazırdır, bu konuda biz arkadaşları bilinçlendiriyoruz. Bizim amacımız bir siyasi parti olmak değil, bizim amacımız bir siyasi partinin arkasında durmak değil tamamen emeklilikteki haklarını, sosyal güvenlikte ki haklarını savunan insanları bilinçlendirmek.’’ dedi.



 
“İnsanlar haklarını aramalı”
 
İnsanların haklarını aramalarını ifade eden Mehmet Ali Çelik şunları kaydetti:
 
’’Ben Düzceli arkadaşlara özellikle buradan sesleniyorum sadece Düzce’ye değil sesimizi duyan bütün Türkiye’ye ki arkadaşlarımıza şunu iletiyorum. İnsanlar haklarını aramalı tabi bu yasal çerçevede biz bu anlamda Türkiye genelinde yapmış olduğumuz dernek faaliyetleriyle birlikte bugün İstanbul, Ankara, ta Kars’tan, Edirne’ye varıncaya kadar İzmir’e Türkiye’nin her bir tarafında örgütlenen teşkilatlarız. Amacımız sadece bu konuda yasal çerçeveler içinde hareket etmektir bunun için bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de ki en büyük Sosyal Güvenlik Şirketi’nin sahibi Özgür Erdursun Bey Ekim’de biz Bolu da büyük bir salonda bir konferansa davet ettik. Burada Mali Müşavirler dahil, fabrikalarda çalışan personeller, emekliler ve çalışanların hepsini ilgilendiren konularla ilgili bilgilendirme yapılacak. İnsanların sosyal haklarını bilmesi konusunda adımlar atacağız. Bütün herkesi bu programa davet ediyoruz. Bu konu da bilgi almak isteyen bütün Düzceli kardeşlerimizi bekliyoruz.’’

Haber: S.AYDINLI