Olay gece saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi Tevfik Demir Sokak üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, bir kereste fabrikasının atık suları, karşısında bulunan bir apartmanın zemin katını bastı.

O anda dairede bulunan biri engelli İran Uyruklu çift, aniden suların yükselmesi ile bağırarak komşularından yardım istedi. Çığlık sesleri üzerine daireye koşan apartman sakinleri önce engelli Morteza Ghafarıyan’ı, sonra da dini nikahlı eşi Laleh Kolby Agha’yı, sulara gömülen daireden çıkarttı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri, inceleme yaparken daireyi basan sular vidanjör yardımıyla boşaltıldı.

“Çığlık sesleri üzerine aşağıya indik”

Olaya tanıklık eden bir apartman sakini, “Karşıda bulunan kereste fabrikasının atık suları birden zemin kattaki daireyi basmış. Dairede yabancı uyruklu bir aile yaşıyordu. Çığlık sesleri üzerine aşağıya indiğimizde daireyi su basmış. Kadının kocası sakat yürüyemiyor. Önce onu çıkarttılar, daha sonrada kadını çıkarttılar” dedi.

“Bütün eşyalarımız sular altında kaldı”

Dairesini su basan ve üst kattaki komşularına sığınan İran Uyruklu Laleh Kolby Agha ise, birden suların gelmesi ile komşularından yardım istediklerini ve komşuları tarafından daireden çıkartıldıklarını belirtti. Dairede büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Agha, “Bütün eşyalarımız sular altında kaldı. Evimizde hiçbir eşya kalmadı. Sağ olsunlar üst kat komşularımız bize kapılarını açtılar. Eşim ayaklarından sakat, yürüyemiyor. Şimdi biz ne yağacağız?” diye konuştu.

Olayın ardından kapılarını kilitleyen kereste fabrikası yetkilileri, bir açıklama yapmaktan kaçındı. Evini su basan İran Uyruklu aileye, Düzce Belediyesi tarafından gıda ve eşya yardımında bulunulacağı öğrenildi.

Haber: Savaş ARI