Düzce merkeze bağlı Şıralık Mahallesi Küçükpaşaaçması mevkiinde orman ürünleri üretimi yapan  Aktif Yonga Fabrikası'nın çevreyi olumsuz etkilediği gündeme geldi.



Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na fabikanın yol açtığı tahribat ve kirliliğin fotoğraflarını gönderen mahalle sakinleri, bu soruna çözüm istedi. Fabrika çalışanlarının ağaçları tesis dışarısında üstelik yol kenarında parçalara ayırdığını belirten mahalleli, bu işlem sırasında ortaya çıkan gürültüden çok rahatsız olduklarını vurguladı. Bunun yanı sıra ağaç kırımı sırasında kamu malına da zarar verildiğini fotoğraflarla gözler önüne seren vatandaşlar, ayrıca ortaya çıkan kirlilikten de yakındı.



"Böyle durumlar haber olmadan çözülemiyor maalesef"

Şıralık Mahallesi sakinleri, tepkilerini şöyle ifade etti: "Burası Düzce Şıralık Mahallesi'nden Pınarlar'a giden yol. Burada bulunan Aktif Yonga isimli ağaç fabrikası satın aldığı kavak köklerini yol kenarına indirip burda hilti ile kırıp sonra fabrikasına taşımakta. Bu işlem esnasında çevreye hem yol işgali hem yol kirliliği hem de gürültü kirliliği yaşatmaktadır. Hem de Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tel örgüyü yıkmıştır. Gençlik spor il müdürlüğü tutanak tutup yasal işlemlere başladı fakat yol ve gürültü kirliliği ile ilgili kısımda Düzce Belediyesi üzerine düşeni yapmamıştır. Resimde öncesi ve sonrası vardır son halinde görüldüğü üzere artık kalan pisliği yol kenarına bırakmıştır. Böyle durumlar haber olmadan çözülemiyor maalesef. Konuya el atarsanız mahalle halkı olarak seviniriz."


Haber: C.ÜSTÜNER