Son dönemde temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri dâhil neredeyse her ürüne gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapıyor.

Fırıncılar Odası’nın gramaj arttırmalı ekmeğe zam oyununa dur diyerek Düzce Halk Ekmek’in kurulması sürecini başlatan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzceliler’in cebini yakan zamlara karşı da zabıtaya da ‘Marketlerde denetimleri sıkılaştırın’ talimatı verdi.

Ekipler market market geziyor

Bunun üzerine Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ile güç birliği yaparak fahiş fiyat artışlarının tespit edilmesi ve önüne geçilmesi için şehir merkezinde bulunan marketlerde denetim faaliyetlerini arttırdı. Market market gezen ekipler raflarındaki fiyat etiketlerini inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yapıyor.

Şok denetimlerle haksız kazancın önüne geçiliyor

Özellikle gıda ve temizlik ürünlerde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor. Şok denetimlerle vatandaşlar üzerinden haksız kazanç sağlanmasının önüne geçilirken fiyatlarda değişiklik yapılmasını da engelliyor.

Son dönemde şikayetler arttı

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamadaysa fiyat artışlarının sıklaşmasından dolayı şikâyetlerin arttığı ve denetimlerin sıkılaştırıldığı duyuruldu. Vatandaşların güveninin suiistimal edilmemesi için Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceği duyuruldu. Öte yandan, Zabıta ekipleri; etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde vatandaşların ALO 175 Tüketici Danışma Hattına müracaat edebileceğini hatırlattı.