Düzce Üniversitesi’nden panele ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Türkiye’nin varlığına, birliğine ve demokrasisine kast eden FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak, darbe girişimine karşı farkındalık oluşturmak, Türkiye’nin gücünü ve potansiyelini anlatmak, vatanımız uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anmak amacıyla "FETÖ’nün Din İstismarı" başlıklı panel düzenledi.

Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi olarak farkındalık oluşturmak, milli birlik ruhunu canlı tutmak, uzman konuklarla konuyu derinlemesine değerlendirmek amacıyla paneli düzenlediklerini belirterek sözü konuşmacılara bıraktı.

“Fethullah Gülen ikiyüzlülük sergiledi”

Programın davetli konuşmacısı Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, “Fethullah Gülen’in Peygamber Tasavvuru” başlıklı konuşmasında, Müslümanların Hz. Âdem’den Hz. Muhammed (S.A.V.)’e tüm peygamberlere iman etmesi gerektiğini söyleyerek, Fethullah Gülen’in bir videosunda, bir kimsenin Allah’ın hatırına “La İlahe İllallah” dese “Muhammeden Resulullah” demese de o kimsenin cennete gireceğini söylediğini ifade etti. Muhammeden Resulullah ibaresinin bir ayet olduğunu, Hz. Muhammed’in peygamberliğini kabul etmeyenin Müslüman olamayacağını belirten Prof. Dr. İsmail Karagöz, Fethullah Gülen’in müminlere Hz. Peygamber ile görüştüğünü, gayri Müslümlere ise Hz. Muhammed’i kabul etmeseniz de cennete gireceklerini söyleyerek ikiyüzlülük sergilediğine dikkat çekti.

“Kişi ve olayların aslına yönelmek gerekli”

Programın diğer konuşmacısı Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Aytekin, “Fethullah Gülen’in Teolojik Yorumları” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Fethullah Gülen’in, sonuçlardan daha çok asıl olarak beslendiği kaynaklara bakılması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Arif Aytekin, Fethullah Gülen’in, Papalıkla ilişkili olduğunu, İslam ile Hristiyanlığı birleştirmeye çalıştığını sözlerine ekledi. Fethullah Gülen’in teolojik yorumlarının normal olmadığını dillendiren Aytekin, hain darbe girişimleriyle tekrar karşılaşmamak için kişi ve olayların aslına yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Programın bir diğer konuşmacısı Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Erdoğan “Fethullah Gülen’in Fıkıh ve Fetva İstismarı” başlıklı sunumunda, fıkhın ulaştığı sonucun sübjektif olduğunu ve mutlak doğru olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. Hz. Peygamberin ashabına fıkıh konusunda eğitim verdiğini, usul ve esastan bağımsız hareket etmenin mümkün olmadığını dile getiren Doç. Dr. Suat Erdoğan, Fethullah Gülen hareketini; ilmi değeri olmayan rüyalarla hareket eden, İslami usul ve esasları es geçen, çıkarları için her şeyi mubah gören ve İslam’a zıt bir yapılanma olarak nitelendirdi.

Programın son konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furat Akdemir ise “Fethullah Gülen’in Batıni Yorumları” başlıklı konuşmasında batıniliğin, icrasız tanrı anlayışını kabul ettiğini, nübüvvet ve peygamberliği öteleyen, İslam’ın bütün değerlerini yok eden bir hareket olduğunu ifade etti. Batıniliğin İslam’ın içinde derin bir sorun, devlet içinde de güvenlik sorunsalı oluşturduğuna dikkat çeken Akdemir, Fethullah Gülen’in batıni yorumları ile konuşmasına devam etti. Fethullah Gülen’in kendine üstün değer ve vasıflar atfettiğini, ayetleri kendi bağlamından kopararak bazı ayetlerin kendisi ile ilgili olduğunu söylediğini belirten Doç. Dr. Furat Akdemir, ayetleri tahrif ederek zamana ve zemine göre dini esasları özünden kopardığını dillendirdi.“