TEM Otoyol bağlantısı, Fevzi Çakmak Mahallesi, Eski Bolu Caddesi ve Kervan Kavşağı arasında  ulaşımı sağlayan önemli bir güzergah olan Fiskobirlik Kavşağı'nın 5 Eylül 2019 tarihinde kapatılmasından bu yana tartışmalar bitmedi.

Toplumun birçok kesimi bu kapatma kararını 'yanlış' olarak yorumlayarak, karayolları ve Düzce Belediyesi'ne eleştiri oklarını yöneltti. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile yol üzerinde kepenk açan esnaflar yaşadıkları mağduriyet yüzünden tekrar yolun açılması için her yolu denedi. Son çare olarak imza kampanyasına başvuruldu.
Bu artan tepkiler ise yetkilileri yeni bir çözüm için bir araya gelmeye zorladı. Bu doğrultuda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, başkan yardımcıları, şehir plancısı uzmanları, şoförler odası başkanı ve Fevzi Çakmak Mahalle muhtarının da hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı. Yapılan görüşmede kavşak için alternatif öneriler sunulurken, ön plana çelik köprülü kavşak sistemi çıktı.

Özlü: Kalıcı çözüm istiyoruz

Başkan Dr. Faruk Özlü, toplantıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Fiskobirlik Kavşağı'nın durumu ile ilgili çeşitli çözüm önerilerini değerlendirirken arkadaşlarımızla burada çelik köprülü kavşak sistemini konuştuk. Bu konuda uzman isimlerden farklı önerileri dinleyip kavşakta trafik akışının sorunsuz sağlanması konusunda kesin çözümü uygulamak istiyoruz, kalıcı olsun istiyoruz. Niyetimiz hem sürücüleri, vatandaşları memnun etmek hem bu mevkide yaşamı kolaylaştırmak. Bu sistem hem hızlı bir şekilde uygulanabilir hem de maliyet açısından bizi zorlamaz diye düşünüyoruz. Kısa sürede çözüm uygulamak açısından çeşitli projeler üzerinde istişare ediyoruz. Herkes için en iyi proje hangisiyse onu yapacağız inşallah." ifadelerini kullandı.