Anadolu Otoyolu, Organize Sanayi Bölgeleri, şehir merkezi, Adliye, Kuzey Çevreyolu ve D-100 karayoluna geçiş imkanı sağlayan, Düzce’nin can damarı olarak nitelendirilebilecek olan Fiskobirlik Kavşağı’nda yıllardır süregelen trafik sorununa bir türlü çare bulunamamıştı.




Trafiğin sürekli sıkışması, yaşanan kazalar ve vatandaşların karşıdan karşıya geçmekte zorlandığı kavşak için bir süredir çözüm üretilmeye çalışılıyordu. Anadolu Otoyolu bağlantı yolunun yapılmasının ardından şehir içi güzergahlarının yan yollara verilmesi ve kavşak çevresine konulan sinyalizasyon sistemleri de kavşaktaki sıkışmaya engel olamadı.



Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, göreve geldiği ilk günden itibaren Düzce’deki trafik sorununa çözüm üretmeye yönelik projeler geliştiriyordu. Birçok kazanın yaşandığı ve nicelerine davetiye çıkaran Fiskobirlik Kavşağı’nın akıbeti belli oldu. 4 Ağustos Çarşamba günü trafiğin rahatladığı 23.00 sıralarında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün aldığı karar gereği Fiskobirlik Kavşağı, Düzce Belediyesi ekiplerince kapatıldı.



Edinilen bilgiye göre, kavşak üzerinden Bolu Caddesi ve Eski Bolu Caddesi yönlerine geçiş yapmak isteyen sürücüler için farklı güzergahlar oluşturulacak.  
 
Fevzi Çakmak Mahallesi esnaflarından ve yolu defalarca kez dile getiren Zeki Mazlum, “Bizi Yunanistan’a bağlasaydınız daha iyiydi.” Diyerek isyan etti. Mazlum, şu ifadelerde bulundu:

“Şu ışıklar yapıldı yapılalı kaza yok. İyi de buranın esnafı, buranın halkı ne olacak şimdi? Nasıl bağlantı kuracak bu yolla? Yani bu karar alınırken buranın halkı esnafı hiç düşünülmedi o zaman. Çok şey söylemek istiyorum ama biraz düşünmek istiyorum. Şimdi denk geldim. Şu olayı hiç beğendiğimi zannetmiyorum. Kazalar açısından tabi illaki doğruluk payı var. Ama en azından birçok doğru masaya yatırılarak karar verilir. Sadece ezbere karar verildiğini düşünüyorum. Bu yol o kadar çaresiz bırakıldı, o kadar çok sahipsiz bırakıldı ki onca kazanın vicdan azabını böyle mi kapatacak belediye? Yani bizi Yunanistan’a bağlasanız daha iyiydi. En azından orda hizmet görürdük”



HABER: M.KADAŞ