Tüm Düzce'yi derinden üzen haber... Bir süre önce yeni tip koronavirüse (COVİD-19) yakalanan ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu gece saatlerinde vefat etti.

Vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimizden Nefesoğlu'nun vefatı ailesi, gazi arkadaşları ve Düzceliler'i hüzne boğdu. 

Nefesoğlu’nun vefat haberinin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay taziye mesajı yayımladı. Vali Atay mesajında, “Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu’nun Covid-19 nedeniyle vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da, “Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim” cümlelerini kullandı.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ise taziye mesajında, “Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Vedat Nefesoğlu' nun vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim, rahmeti ve mağfiretiyle muamele eylesin. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Nefesoğlu Akçakoca ilçesine bağlı Kurukavak köyünde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Devletini ve milletini canından öte tutarak halkın gönlündeki en yüce makamın sahibi olan, cesaretin ve fedakarlığın sembolü Gazi Vedat Nefesoğlu'na Öncü Medya Ailesi olarak Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.