"19 Eylül 1921" Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildiği gün… Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz için bu önemli günde birçok kesimden kutlama mesajları yapıldı.

VALİ: GEÇMİŞİMİZLE ARAMIZDAKİ GÜÇLÜ BAĞIN ÖNEMLİ SEMBOLLERİDİR

Vali Ali Fidan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin 94. yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü ”nü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.  Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir.
Vatan, millet ve bayrak sevgisi ile kutsal hizmetleri yerine getirirken hayatlarını ortaya koyan gazilerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın önemli sembolleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI: TÜRK MİLLETİNİN BAŞ TACILAR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş mesajında düşüncelerini, “Vatan uğruna gözünü bile kırkmadan göğsünü düşmana siper eden gazi ve şehitlerimiz, en büyük vatanseverlik örneklerini sergileyerek destanlar yazan Türk Milletinin baş tacıdır. Şehitlik ve gazilik mertebeleri milli ruhumuzu yücelten, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren önemli kavramlardır.
Şüphesiz ki bu günlerde tek yürek olmaya sağduyulu bir şekilde birliğimizi, beraberliğimizi korumaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Gaziler Günü vesilesiyle eli öpülesi atalarımızın yetiştirdiği, bu toprakları emanet ettiği şehit kardeşlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.” Şeklinde ifade etti.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ: VATANIMIZIN ONURLU SEMBOLLERİ

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar Gaziler Günü mesajında duygu ve düşüncelerini ifade etti. Çakar, “Ülkemizin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün fedakârlıklar göstererek gözünü kırpmadan cepheden cepheye koşan gazilerimiz, ortaya koydukları kahramanlıklarla vatanımızın onurlu sembolleri olmuşlardır.İstiklal Savaşı’nda vatan ve millet düşmanlarını kahretmiş bir milletin çocuklarının, yüzyıllardır huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşadığımız cennet vatanımızı, her zamanki birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek  koruyacağına, vatanımızı bölmek isteyen iç ve dış mihraklara fırsat vermeyeceğine ve bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal bir emaneti olan bu toprakları ilelebet savunacağına inancımız tamdır.” Dedi.
 
AK PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI: GAZİLERİMİZİ, MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ ASLA UNUTMAYACAK

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü dolayısıyla yayınladı mesajında
“Vatanımızın bağımsızlığı adına canlarını veren şehitlerimiz ve kanlarını akıtan gazilerimizi, milletimiz ve devletimiz asla unutmayacaktır. Bu anlamlı günde, bizlere bugünleri miras bırakanlara minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Türk milleti için bir vatan haline dönüşmesinde, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadelenin önemi büyüktür. Kutsal değerlerimiz için canlarını hiç düşünmeden feda eden gazilerimiz, Türk milletimizin her zaman gönlünde olacaklardır.” dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANI: 19 EYLÜL ‘’KAHRAMANLIK GÜNÜ’’ OLARAK HATIRLANMALI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa İzgin, “19 Eylül Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türklerin tarih yazdığı bir gündür. Sonlarının ne olacağını bir an bile düşünmeden, vatanın birlik ve beraberliği için düşmana karşı her türlü mücadeleyi veren gazilerimizi sadece 1 günle hatırlamak elbette doğru ve yerinde olmayacaktır.
Geçmişteki kahramanlıkları ile, bölücü güçlere göz açtırmayan vatanseverleri yılın her gününde, saygı ve minnetle anmak vatani görevimiz olmalıdır. 19 Eylül ‘’Kahramanlık Günü’’ olarak hatırlanmalıdır. ”dedi.

Haber:Y.SEVER