Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, anne adayları için eğitim programı hazırlandı. Anne adaylarına “Gebelik Süreci, Doğuma Hazırlık, Doğum Süreci, Anne Sütü ve Önemi,  Doğum Sonrası Anne Psikolojisi, Yeni Doğan Bebek Bakım” gibi eğitimler verilen Gebe Okulunda, anne adaylarına ücretsiz danışmanlık veriliyor.

Gebe Okulu ve eğitim programı hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, çevre sorunları ile ilgili en önemli konuların başında beslenmenin geldiğini belirterek, “Şehirleşme, teknoloji, sanayi, tarım gibi değişen yaşam şartları insanoğlunun tüketim alışkanlıklarını beraberinde gıda üretim sistemlerimizi değiştirmiştir. Bu değişikliklerden etkilenen en önemli grup kuşkusuz çocuklar olmaktadır. Bebeklerin ve çocukların uygun beslenmesi için elverişli bir ortamın oluşturulması, toplumsal açıdan zorunludur. Emzirme ise baktığımızda bu zorunluluğu en güzel karşılayan uygulamadır. Ayrıca emzirme ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasını iyileştirmeye yönelik anahtar yatırımlardan biridir” dedi.

“Unutulmaması gereken en önemli nokta; anne, bebek, aile, toplum, çevre ve ekonomi için artık faydalarından binlerce kanıt eşliğinde emin olduğumuz anne sütünden asla vazgeçmemektir” diyen Dr. Yılmaz, anne sütü ve emzirmenin sadece bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesinin temel taşı olmadığını, aynı zamanda bir ülkenin kalkınmasının da temeli olduğunu belirtti.

Dr. Yılmaz,  Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz Gebe Okulun da anne adayları için hazırlanan eğitim programının ücretsiz olduğunu ifade ederek,  “Anne ve Anne adaylarımızın bilinçli gebelik süreci ve gebelik sonrası süreci yaşamaları için hastanemiz tarafından düzenli olarak yapılan eğitimlere tüm anne ve anne adaylarımızı bekliyoruz” diye konuşuldu.