Karadeniz Bölgesinin en büyük geçim kaynaklarından olan ve halk arasında “Yeşil Altın” diye tabir edilen fındıkların hasat edilmesi ile birlikte kurutma işlemleri harmanlarda devam ediyor. Kurban Bayramının ardından bahçelerine giren fındık üreticileri bir taraftan ürünlerini hasat ederken, bir tarafta da toplanan fındıkları harmanlara götürerek, kurutma işlemlerini sürdürüyor.

Harmanlarda nöbet tutuyorlar

Düzce’de Bazı üreticilerin ise ürünlerini kurutmak için düz zemin arayışına girdikleri görülüyor. Fındıklarını boş alan ve yollara seren üreticiler, hırsızlık olaylarına karşı da, gece – gündüz ürünlerinin başında nöbet tutuyor.

“Fındık Değer Kaybına Uğramaması İçin İyi Kurutulmalı”

Düzce’de şu anda fındık Tüccarda 20.50 Liradan işlem görürken, bazı üreticiler işçi maliyetleri başta olmak üzere diğer giderlerini karşılamak için ihtiyacı kadar olan fındığı pazara indirmeye devam ediyor. Düzce’deki Ziraat Odaları Başkanları üreticileri ürünlerini iyi kurutmaları konusunda uyardı. 

Kalite açısından da fındığın iyi kurutulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Düzce’deki Ziraat Odaları,  iyi kurutulmayan fındığın değer kaybına uğradığını belirtti. 

Haber: Savaş ARI