Düzce’de son dönemde intihar girişimi ve intihar olaylarında artış yaşanıyor. İntihar girişimi ve intihar olayları ile ilgili haberler gelmeye devam ederken, bu durumu göz önünde bulunduran Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, çalışma başlattı.

Ruhsal bunalım sonucu, çareyi ölüm olarak gören bireylerin bilinçlendirilmesi için 2022 yılının ilk ‘‘İntiharı Önleme İl Kurulu’’ toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında, ‘‘Gençlik” özel gündemi ile gerçekleşen toplantıda Düzce’de intihar olaylarını önlemek için farkındalık oluşturulması, intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi ve kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.

Öte yandan toplantıda,  gençlerin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması amacıyla ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde yapılacak olan farkındalık ve önleme çalışmaları ele alındı.

Bu kapsamda öncelikli olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin iyilik halini güçlendirmek amacıyla, ortak bir çalışma planı oluşturulması kararı alınarak intiharı önleme çalışmaları etkin bir şekilde yürütülmesi kararı alındı.

Toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.