Koronavirüs salgını ile mücadele 81 ilde artarak devam ediyor. Virüsün yayılma hızını kontrol altına almak için her gün yeni kararlar uygulamaya konulurken, üretimin sürdüğü fabrikalarda ter döken işçilerden önemli bir talep geldi.

Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından koronavirüs önlemleri doğrultusunda yemek şirketlerinin kumanya sistemine geçmesi kararı alındı. Bu kapsamda tabldot sistemden aperatif yiyeceklere geçildi. Ancak özellikle beden gücünün daha yoğun kullanıldığı üretim bantlarında çalışanlar, yemeklerin yetersizliğinden yakınıyor.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na yemek yerken çekildikleri fotoğrafı gönderen bir fabrika işçisi, şu talepte bulundu:

“Sizden bir ricam olacak, bu kumanya fabrikalarda ne zaman son bulacak. Gerçekten aç kalıyoruz, tam doymuyoruz. İşimiz hareketli ve bedenen çok yoruluyoruz ama yemeklerimiz kumanya olarak biraz zayıf kalıyor. Bununla ilgili sizlerden haber bekliyoruz.”

Koronavirüs salgınına rağmen üretimin devam etmesi için Düzce’de hala çok sayıda fabrika faaliyetine devam ederken, işçilerin kumanyalarının zenginleştirilerek, bu önemli sıkıntıya son verilmesi bekleniyor.