Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli çeşitli konularda Düzce Halkı'nı aydınlatacak açıklama da bulunarak bilgiler verdi. 

Toplu iftarların yerini mahalle iftarları alacak 

Ramazan ayında belediyenin yine programları olacağını ancak çalışmaların belediyenin durumu nedeniyle alınan mali disiplin tedbirleri gereğince hayata geçirileceğini söyleyene Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, daha önceki Ramazan aylarında yapılan yardım kolileri için bu yıl Kızılay ile iş birliği yaptıklarını dile getirdi. ‘Düzce Kızılay Şubesi ile birlikte yaklaşık 3 bin adet yardım kolisi hazırladık. Bunlar direk ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak’ diyen Başkan Yardımcısı Gösterişli, geçen senelerde merkezde tek bir noktada yapılan toplu iftarların yerine bu yıl 3-5 mahallenin birleşmesi şeklinde 14 iftar yemeği planladıklarını ifade etti. Gösterişli, ‘Mahalle iftarına çevirdik diyebiliriz. 3-5 mahallenin ortak noktasında yapılacak bu iftarlar. Bu programlar 2 bin kişilik. Bu iftarları da ilimizdeki hayırsever iş adamları ve sanayiciler ile beraber hayata geçireceğiz. Bütün merkez mahallerini kapsayacak bu iftarlarda komşuluk ruhunu hayata geçirmeyi hedefliyoruz’ şeklinde konuştu.

‘Bayramda bin yirmi çocuğumuzu giydireceğiz’

‘Yine belediye olarak 1.020 tane çocuğumuza, ayakkabısından kıyafetine bayram hediyesi hazırlıyoruz. Bunları ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yapıyoruz’ diyen Gösterişli, anıt parkta geçen senelerde yapılan Ramazan Şenlikleri hakkında da konuşan Gösterişli, ‘Geçtiğimiz yıllarda yapılan Ramazan eğlencelerine ciddi rakamlar ödeniyordu. Dışarıdan sanatçılar çağrılıp sahneye çıkartılıyordu. Hem Ramazan’ın ruhuna uymuyordu hem de ciddi bir masrafı vardı. Oysa oraya çıkabilecek yerel sanatçılarımız da var, amatör olsa bile. Onlara yer vereceğiz. Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahi grupları, söyleşiler için dışarıdan gelecek misafirlerimiz de olacak’ dedi.

‘Aşevi kapalı ama vatandaşımızı mağdur etmiyoruz’

Anıt Park’ta çocukların gönüllerince oynayabilecekleri aynı zamanda Ramazan ruhuna tanıklık edecekleri büyük bir oyun alanı hazırladıklarını dile getiren Gösterişli, belki kardeşlik iftarı denilen büyük iftarın kalıcı konutlarda yapılabileceğini söyledi. Çevreye kurulacak standllarda ürün satışlarının olacağını aktaran Gösterişli aşevinin faaliyetleri için ‘Ramazan’da aşevimiz kapalı. Yüz kadar kimsesi olmayan ve yemeğini pişirecek takati de bulunmayan vatandaşımız vardı oradan hizmet alan. Onlar  zaten oruç tutabilecek durumda olmayan insanlarımız. Bu sebeple Ramazan ayında aşevi kapalı olsa da yemekleri bizzat evlerine kadar götürülüyor’ şeklinde konuştu. İleriye dönük belediyenin kalıcı konutlardaki Erguvan Sosyal Tesisleri’nde aşevi oluşturma hedefleri de olduğunu ifade eden Gösterişli, o zaman maliyet düşeceği için hizmet alanımız genişleyecektir’ dedi.

‘Stadyum taşınacak, yerine Vilayet Konağı yapılacak’

Valilik Konağı’nın taşınacağı, belediyenin valiliğin mevcut binasına geçeceği yönündeki söylemler hakkındaki sorumuzu da yanıtlayan Gösterişli, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün stadyumun taşınması ve çevresinde yapılacak kentsel dönüşümle elde edilecek 50 dönümlük alan içinde şehre kimlik katacak bir vilayet konağı düşüncesi olduğunu açıkladı. Gösterişli şöyle konuştu; ‘Başkanımız şehre anıt değeri katacak Selçuklu mimarisi ile yapılacak bir vilayet konağı olsun istiyor. Valilik oraya geçerse elbette boşalan valiliğin yerine de belediye taşınabilir ama bunlar bugünden sabaha olacak işler değil tabi ki’ dedi.

Haber: S. AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ