Düzce'de hizmetteki kalitesi sık sık sorgulanan belediye denetimli özel halk otobüsleri çevreyi de göz göre göre kirletiyor. Önünde seyir halinde olan otobüsün egzozundan çıkan siyah dumanı cep telefonuna kaydederek Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na gönderen bir vatandaş, halk sağlığı için Düzce Belediyesi tarafından bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

Şehir içinde yolcu taşıyan otobüsten çıkan simsiyah egzoz dumanına kaliteli yakıt yerine yağ kullanımının yol açtığına işaret eden duyarlı vatandaş, 'Belediye denetimli' ibaresi ile işletilen özel halk otobüslerinde muayene denetimi ve emüsyon ölçümlerinin yapılmasını istedi.

Her kış hava kirliliği ile mücadele eden Düzce'de bu şekilde sağlığın tehdit edilmesi büyük eleştiri alırken, tepkili Düzceliler, ayrıca artan akaryakıt fiyatları yüzünden halk otobüslerinde son yıllarda kalitesiz yakıtın kullanıldığını savundu.  

Özellikle 10 numara yağ kullanımının hava kirliliğini olumsuz etkilediği bilinirken, Düzce Belediyesi sorumluluğundaki otobüslerde kullanılan yakıt cinsinin standartlara uygun olup olmadığının mercek altına alınması çağrısı yapıldı.

Otobüslerin çevre şartlarına uygun olması ve egzoz gazlarının insan sağlığına zarar vermemesi gerekirken, bazı otobüslerden hala siyah ve kokulu duman çıkarması "zehirli gazlar soluyoruz" dedirtiyor.