Düzce’de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) üzerinden gelen cezalar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını savunan sürücülere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez Hastane Taksi bünyesinde taksi hizmeti veren şoförlerden 24 yaşındaki Batuhan Koç, 2020 yılının şubat ve eylül ayı arasında kendisine kesilen 14 trafik cezasının aynı gün toplu halde gönderilmesine tepki gösterdi.

8 ay gibi uzun bir zaman dilimi içerisinde yaptığı kural ihlalleri nedeniyle kesilen ancak hepsi aynı anda gönderilen cezaları tek tek ip dizerek kamera karşısına geçen Koç, Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği videoda duruma isyan etti. İki arkadaşına tutturduğu ceza kağıtlarının önünden Düzceli idarecilere seslenen Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Ben şimdi bunu nasıl ödeyeyim?”

“Değerli büyüklerim, değerli başkanlarım; lütfen sesimi duyun. Burada gördüğünüz üzere ayrı ayrı 14 tane ceza bulunuyor. Her ay bir tane, iki tane ceza yemişim. Bana aylık yediğim cezayı bir tane bir tane gönderseniz ben bunların hepsini öderim. 14 tane ceza aynı anda gönderilir mi? Gözünüzü seveyim ya. Bir EDS kurdunuz. Burada toplam 14 tane ceza var, 6 bin TL. Ben taksiciyim. Taksiye kira ödüyorum. Zaten pandemi var para para kazanamıyorum. Ben şimdi bunu nasıl ödeyeyim? Ben ailemi mi geçindireceğim, cezalarımı mı ödeyeceğim, arabama bakım mı yapacağım, aç karnımı mı doyuracağım? Gözünüzü seveyim bu nedir ya!”

HABER: C.ÜSTÜNER